2022-09-22

Vad behöver man på kattutställning?

Vi är absolut inga experter och helt nybörjare på detta MEN lite har vi i alla fall listat ut. När du bestämt dig för att du vil prova att ställa ut din katt så bör man se til att man har en del av den utrustning som gör livet lättare/behagligare för både dig och din katt.
På utställning sitter ju katterna i nätburar hela dagen och ibland 2 dagar. Det betyder att din katt behöver både något som gör det mer ombonat/skyddande och hemtrevligt.
1. En kattlåda och då av bebis/utställningsstorlek dvs liten då den skall få plats i buren tillsammans med annat. Här är ett exempel på kattlåda för utställning.

2. Du behöver någon slags skydd runt buren för att inte utsätta han/henne för för mkt intryck och samtidigt skapa en lugn viloplats. Så kan man antingen använda lakan eller tygstycken och lägga över och runt och fästa med klämmor av ngt slag. 
Eller så kan du köpa begagnat eller beställa ett sk. burskynke/burgardin och dessa finns i 2 storlekar för enkelbur = en katt eller dubbelbur för 2 katter. Vi har beställt vårat hos Ingrids Design & Puffar

3. Din katt behöver även något att vila i liksom något som täcker golvet, hos Ingrid och flera med henne som gör detta får man också en dyna till botten och en "korg" att vila i som matchar setet. 

4. Glöm inte vatten och matskålar, mest praktiskt är du dem man fäster/hänger på buren så att din katt inte väter ut det och blöter ner hela buren. 


5. En vagn/tramsportbur/transportväska att frakta din katt till och ifrån utställningen på ett säkert och behagligt sätt.


6. Ev. halsband/sele för att säkra att han/hon inte smiter när du byter bur/vagn osv.

7. Groomingprodukter som borstar, kammar och en torkduk för att tokar av katten.