2021-07-18 DNA kit beställda till båda katterna

Dels vill vi veta vilken blodgrupp dom har dels vill vi veta att dom inte bär på några genetiska sjukdomar. Så nästa projekt är att ultraljuda för att utesluta hjärt och njursjukdom. Zoe är först ut för hon är älst och man kan inte göra detta förrän dom är min 10 mån. Vi planerar att para henne i höst.

2021-03-30 Hämtar vi Qandralines Doris

Drömmen var ju att hitta en lämplig brun colorpoint hona för avel men det har visat sig svårt till omöjligt just nu. MEN vi hittade denna lilla underbara bruna mitted tjej som är nästintill perfekt i teckningen. Doris är en kaxg ung dam som tog hela familjen med storm, oss, hundar och inte minst en överaskad Zoe <3 

19/2-21 Min mamma (monicas) bor på gården också och hon har hade en katthona som var mellan 20-25 år gammal och hon fick somna in nu i februari pga av skröplighet. Och det visade sig att våran Maja inte riktigt trivdes med en ny kattunge i hemmet, hon kissade i möblerna och var inte helt tillfreds med liggplatser osv. Så sagt och gjort hon fick med sitt klösträd och flyttade in till mamma. Först var hon lite osäker på vilken dörr hon skulle gå in i men nu efter bara någon månad så fungerar det jättebra, hon har adopterat mamma och dom trivs i varandras sällskap, lugnt och behagligt. Hon går ju ut och in som hon vill och det fungerar jättebra.
Katten Conny däremot har trots att han är kastrerad en viss attidyd mot andra katter...dock älskar han vår fina DSG valp Fancy och blir gärna tvättad av henne och leker med henne. 
Så han kommer att få egen dörr in i sadelkammaren med chippläsare så han kan ha fri tillgång till mat där och en varm och go sovplats de gånger han inte vill sova inne hos oss, vilket han givetvis får så länge han uppför sig. Men när parning/jaktinstinkten blir för hög så att han jagar/bråkar med Maja tidigare och nu visar tendenser mot Zoe då åker han ut.