2021-03-30 Hämtar vi Qandralines Doris

Drömmen var ju att hitta en lämplig brun colorpoint hona för avel men det har visat sig svårt till omöjligt just nu. MEN vi hittade denna lilla underbara bruna mitted tjej som är nästintill perfekt i teckningen. Doris är en kaxg ung dam som tog hela familjen med storm, oss, hundar och inte minst en överaskad Zoe <3

18/7-21 DNA test beställt 

Vi har valt att beställa test från Laboklin i tyskland då det var billigast när vi sökte. En del av föreningarna har avtal och rabatt för medlemmar, titta runt innan du beställer. Lite bökigt är det ju eftersom det är på engelska men med lite engagemang så går det :) 
Dels vill vi veta vilken blodgrupp dom har dels vill vi veta att dom inte bär på några genetiska sjukdomar. Så nästa projekt är att ultraljuda för att utesluta hjärt och njursjukdom. Zoe är först ut för hon är älst och man kan inte göra detta förrän dom är min 10 mån.


DNA resultat

Som ni kanske sett så har vi tagt DNA test för ärftliga sjukdomar på båda katterna och båda fick grönt ljus från laboratoriet. Resultaten är inskickade till SVERAK vilket är det kattförbund vi tillhör. Och när det gäller Zoe så har vi ju även kontrollerat hennes hjärta och njurar med ultraljud och även det fick grönt ljus.