2022-12-17 Utbildningbevis 100% Näringsämnen, fodelära

Hösten har även bjudit på en kurs i fodelära och hur vi ser till att våra katter får i sig alla de näringsämnen dom behöver och vad som händer om dom inte får det. Super intressant kurs.

2022-12-17 Utbildningsbevis Start of Life genom Royal Canin

Under hösten har Royal Canin bjudit på en kurs i start of life som handlar om hela kedjan från parning, dräktighet, födsel och uppväxt hos katt. En mycket givande och trevlig utbildning som givit upphov till nya tankar och givande diskussioner.

 2022-12-13 Uppfödarettan avklarad

Under hösten har jag gått  SVERAK´s utbildning för uppfödare. Den är uppdelad i flera delar och nu har jag klarat det man kallar "uppfödarettan och U1 blomman är ett bevis på detta. 
Nu håller vi tummarna att Uppfödartvåan kommer till hösten :) 

I februari 2022 blev jag klar med min första uppfödarutbildning för katt. Pawpeds G1

Om oss

Vi är alldeles nystartade dvs. 2020, och har börjat med att läsa in oss på vad som krävs att vara uppfödare, letat mentorer och beslutat om kattras. Sen har vi ansökt om stamnamn och börjar leta katt...det tog en liten stund kan jag säga och inte var det helt lätt heller. Vi har som många andra haft några kullar med bondkatter tidigare innan vi bestämde oss för att vi hade tid, plats och möjlighet att både köpa in och ha innekatter. Detta låg oss i fatet när vi ville bli medlemmar i kattförening (vilket krävs om man vill få ett godkänt stamnamn)...jösses vad vi fick leta innan vi hittade en supervänlig go människa som ville hjälpa oss tillrätta i denna världen, Katarina McLaughlin Ragdolluppfödare under namnet  SE*Point Lookout  bosatt i Örkelljunga du hittar henne och hennes katter på FB.
Och stort tack till föreningen Sydkatten och deras dåvarande ordförande Åsa Widh som hjälpte oss med medlemskap i en kattförening, utan er inget katteri.

Vi är Lars Olof och jag Monica som bor på en gård på landet mellan Hörby & Sjöbo mitt i Skåne. Vi träffades sent i livet och har barn på varsitt håll 2 var och därmed flera barnbarn närmare bestämt 8st. På gården finns i egen lägenhet min mamma (monicas) Lillemor, hennes katt Maja som flyttade från oss till henne när vi skaffade fertila katter. 
Vi har 4 hundar Sparvögas Fancy Pants, Storhovens Judith, Sparvöga's Knockabout och Sniberups Felix alla av rasen Dansk-Svensk Gårdshund som vi även föder uppn under kennelnamnet Sniberups. 
Jag (Monica) är barnsjuksköterska och har jobbat på BIVA som är barnintensivvårdsavd på universitetssjukhuset í Lund fram till hösten 2021 då jag gick i pension. Lars Olof, kallad Loje ...lång historia.. jobbar som konsult på Tetra Pak i Lund och jobbar ffa hemifrån. 
Vi har även 2 webbshopar den ena är vår första och säljer akvarieartiklar obs. inga fiskar. www.fiskfoder.se och den vi startade för ngt år sedan som erbjuder artiklar för smådjur ffa katt och hund men även en del smådjursartiklar då barnbarnen skaffat hamster och kanin. www.sniberups.se 
Hela gården som vi tagit över efter min mamma är i ständig renovering och förändring. Först blev det en ny lägenhet i en del av huset, 2020 blev det renovering av stallet och år 2021 är det ny veranda på innergården plus att vi håller på att bygga ut lagret i webshopen.  2022, allmn renovering och 2023 tak över verandan och plattstting av innergården.

2020 i september fick vi äntligen tag på vår första hona Maverick`s Zoe född hos Louise Axelsson på Maverick`s katteri i närheten av Borås, ni ser henne nedan. Zoe är försiktig men väldigt gosig när man väl lärt känna henne väldigt lik vår Maja till sättet kärvänlig och social med familjen men försiktig med folk som hon inte känner. Hon har tills nu 2024-01 haft 2 kullar och har varit en supermamma 2022-11 chippade vi henne med ett superlorinchip och vntar nu på att det skall slute verka så hon kan paras. Efter den kullen så kommer hon att kastreras och flytta till sitt nya föralltid hem. är du intresserad...hör av dig till katteri@sniberups.se 

Så i januari 2021 föddes så vår andra katt Qandralines Doris hon föddes hos Margareta Leimer som driver Qandralines katteri också hon utanför Borås. Doris är en kaxig katt men världens keligaste och sällskapsjukaste katt du kan tänka dig. Doris har till dags dato 2024-01 haft 2 kullar och är tänkt att kastreras och flytta till sitt nya föralltid hem under 2024. är du intresserad av att ge henne ett hem så hör av dig till katteri@sniberups.se 

Numera är vi stolta medlemmar i föreningen Sydkatten i skåne (malmö) och även i Scandinavian Ragdollclub och Ragdollklubben vi har stamnamn i Sverak som lyder under Fife som är den internationella delen. Det finns andra organisationer som registrerar raskatten men vi har valt dessa.

19/2-21 Min mamma (monicas) bor på gården också och hon har hade en katthona som var mellan 20-25år gammal och hon fick somna in nu i februari (2021) pga. av skröplighet. Och det visade sig att våran Maja inte riktigt trivdes med en ny kattunge i hemmet, hon kissade i möblerna och var inte helt tillfreds med liggplatser osv. Så sagt och gjort hon fick med sitt klösträd och flyttade in till mamma. Först var hon lite osäker på vilken dörr hon skulle gå in i men nu efter bara någon månad så fungerar det jättebra, hon har adopterat mamma och dom trivs i varandras sällskap, lugnt och behagligt. Hon går ju ut och in som hon vill och det fungerar jättebra.
Katten Conny däremot har trots att han är kastrerad en viss attidyd mot andra katter...dock älskar han vår fina DSG valp Fancy och blir gärna tvättad av henne och leker med henne.
Så han kommer att få egen dörr in i sadelkammaren med chippläsare så han kan ha fri tillgång till mat där och en varm och go sovplats de gånger han inte vill sova inne hos oss, vilket han givetvis får så länge han uppför sig. Men när parning/jaktinstinkten blir för hög så att han jagar/bråkar med Maja tidigare och nu visar tendenser mot Zoe då åker han ut.