Sniberups Katteri

Vi är alldeles nystartade dvs. 2020, och har börjat med att läsa in oss på vad som krävs att vara uppfödare, letat mentorer och beslutat om kattras. Sen har vi ansökt om stamnamn och börjar leta katt...det tog en liten stund kan jag säga och inte var det helt lätt heller. Vi har som många andra haft några kullar med bondkatter tidigare innan vi bestämde oss för att vi hade tid, plats och möjlighet att både köpa in och ha innekatter. Detta låg oss i fatet när vi ville bli medlemmar i kattförening (vilket krävs om man vill få ett godkänt stamnamn)...jösses vad vi fick leta innan vi hittade en supervänlig go människa som ville hjälpa oss tillrätta i denna världen, Katarina McLaughlin Ragdolluppfödare under namnet  SE*Point Lookout  bosatt i Örkelljunga du hittar henne och hennes katter på FB.
Och stort tack till föreningen Sydkatten och deras Ordförande Åsa Widh som hjälpte oss med medlemskap i en kattförening, utan er inget katteri.

Vi är Lars Olof och jag Monica som bor på en gård på landet mellan Hörby & Sjöbo mitt i Skåne. Vi träffades sent i livet och har barn på varsitt håll 2 var och därmed flera barnbarn 7 med ett på G. På gården finns i egen lägenhet min mamma (monicas) Lillemor, hennes katt Maja som flyttade från oss till henne när vi skaffade fertila katter. 
Vi har stallkatten Conny, hästarna Gudrun och Hilda..ja dom har tjuigare namn men med vi använder bara deras smeknamn. Hästarna är av rasen American Quarter horse och dom är födda här på gården båda två. Vi har även två hundar Sniberups Asta och Sparvögas Fancy Pants. 
Jag (Monica) är barnsjuksköterska och jobbar på BIVA som är barnintensivvårdsavd på universitetssjukhuset í Lund. Lars Olof, kallad Loje ...lång historia.. jobbar som konsult på Tetra Pak i Lund. Jag jobbar bara 50% och bara natt så jag är hemma för det mesta och det är ju Loje också nu i pandemi tider annars är han iväg dagtid i veckorna.

Vi har även 2 webbshopar den ena är vår första och säjer ffa akvarieartiklar obs ingen fiskar. www.fiskfoder.se och den vi startade för ngt år sedan som skall ta över då vi vill öppna upp för artiklar även till smådjur ffa katt och hund men även artiklar som vi själva använder till våra hästar. www.sniberups.se 
Hela gården som vi tagit över efter min mamma är i ständig renovering och förändring. Först blev det en ny lägenhet i en delen av huset, förra året (20) blev det renovering av stallet och i år (21)  är det ny veranda på innergården plus att vi håller på att bygga ut lagret i webshopen. 

2020 i september fick vi äntligen tag på vår första hona Maveric`s Zoe född hos Louise Axelsson på Maveric`s katteri i närheten av Borås, ni ser henne nedan. Zoe är försiktig men väldigt gosig när man väl lärt känna henne väldigt lik vår Maja till sättet, gosig med familjen försiktig med folk som hon inte känner.

Så i januari 2021 föddes så vår andra katt Qandralines Doris hon föddes hos Margareta Leimer som driver Qandralines katteri också hon utanför Borås. Doris är en kaxig katt men världens keligaste och sällskapsjukaste katt du kan tänka dig. 

Numera är vi stolta medlemmar i föreningen Sydkatten i skåne (malmö) och även i Scandinavian Ragdollclub och Ragdollklubben vi har stamnamn i Sverak som lyder under Fife som är den internationella delen. Det finns andra organisationer som registrerar raskatten men vi har valt dessa.Maverick´s Zoe  
Rag a 04 
LO 381356

 Hon är vad man kallar gråmaskad mitted vilket i sin tur innebär att hennes öron, ansikte, ben är grå i tonen och kroppen ljus samt att hon har vit haka, tassar och mage. Zoe är född 20200906 vilket betyder att vi kan tidigast para henne i september 2021 vilket är planen. 

Far: Irys FriendlyRagdoll *Pl Rag n 03 LO 372265
Mor: SE*Maverick´s Tricia Rag g LO 368561

Vi har ännu inte börjat titta på hane, men vi skulle föredra en blå, lila eller brun colorpoint med rastypisk kroppsbyggnad och trevligt temperament.
Så fort vi bestämt oss kommer vi att lägga ut valet på en egen sida för just den planerade kullen. Här kommer vi att lägga ut sånt som bara rör Zoe.


Qandralines Doris
Rag n04
LO 385990

Doris är brunmaskad mitted vilkt då betyder att hennes öron, ansikte och ben är bruna medan tassar, haka och mage är vita. Hon har lite mer brunt på sina bakben än man önskar men har en korrekt kroppsbyggnad, bra typ och enligt vad vi har fått höra ett super temperament. 
Hon är född 20210102 och kommer alltså inte att paras förrän 2022.

Far: Irys FriendlyRagdoll *PL Rag n 03, LO 372265
Mor: Maverick´s Qandra Rag n, LO 351262

Doris är född i januari 2021 så hon kommer ju inte att paras förrän 2022 så fort hon löper. Vi får hem henne innan påsk för hon är ju inte ens 12 veckor ännu.