Maverick´s Zoe      <3       Jörgårdens Chubby Kronos

Provparning: https://stambok.sverak.se/Provparning/Visa/1.487446-2.493612

LO 372265 SE*Maverick´s Zoe
RAG n 03, 20-09-11 :

  • Far:  Irys FriendlyRagdoll*PL RAG n 03, LO 372265 
  • Mor:  SE*Maverick's Tricia RAG g LO 368561
  • Zoe har PG av den sk. lågrisk linjen och kan bara paras med PG fria hanar.
  • Zoe har gjort DNA test på Laboklin 2021 och även Ultraljud njurar och hjärta 2021 ua. Länk till dokument HÄR

LO 376630 S*Jörgårdens Chubby Kronos
RAG n 04, 20-04-19 :

A kullen födda 2022-02-11

Sniberups Alexander 1 vecka 230g (Lila halsband)                    Sniberups Alice 1 vecka 240g (rött halsband)      

Sniberups Astrid 1 vecka 255g (Orange halsband)                    Sniberups Agnes 1 vecka 220g (grått halsband)  

18/2-22 Vecka 1
Första veckan har varit lite omtumlande, Zoe var nöjd med att föda bebisarna i vårt sovrum men på dag 3 hade hon fått nog av nyfikna nosar och passerande ben utanför sin bolåda. (Ja jag hade placerat lådan på en plats som passade mig :( ) Så helt sonika tog hon bebisarna med sig och flyttade dom ut i det som är vårt hund & kattrum dvs. det fungerar som det när vi har valpar och numera kattungar annars mest som förråd. 
Så sagt och gjort i en rasande fart fick jag flyttat hela lådan, stoppat in bebisarna i den, stängt in allihop i rummet med mat, vatten och klös/klätterträd. Och efter ca 6-7 timmar hade hon lugnat ner sig och accepterat sitt nya boende. (Point taken till nästa kull :)

Jag tillhör dem som väger ungarna varje dag första veckan och om någon inte tar sig som man önskar kanske lite längre eller återupptar vägningen om minsta misstanke om dålig viktuppgång. Men dessa...som var små vid födseln...runt 50-75g dubblerade sin vikt på ett dygn till runt 100-120g sen har dom gått upp ca 10-15g/dygn. 

Zoe har varit en sån duktig mamma, hon pysslar och fixar med sina små och tillbringar mesta tiden i lådan under denna vecka, och de små bara sover eller äter. Doris (vår andra katt) var lite nyfiken i början när dom var i vårt sovrum men efter flytten så bryr hon sig inte alls. Hundarna var också intresserade men det har släppt sen hon flyttade in i kattrummet. Alla små har börjat få färg redan efter ngn dag med ordentlig öronfärg, svans och nos. Vi har beslutat oss för att det är 3 flickor och 1 pojke och alla har fått kungliga namn, med Alexander  som pojknamn och givetvis då med royal lila halsband.

Jag använder kardborrehalsband för att skilja dem åt dessa känner jag på och vidgar vid behov, dom sover på en sk. wetbed eller fäll som släpper igenom ev kiss så att den alltid är torr på ytan. Mamma katt hjälper ju kattungarna ännu så det är inget problem men jag bäddar rent 1 g/dag för säkerhets skull. 

2 veckor 25/2-33

Sniberups Alexander 315g (Lila halsband)           Sniberups Alice 315g (rött halsband)  

Sniberups Astrid 320g (Orange halsband)                    Sniberups Agnes 330g (grått halsband)

25/2-22 Vecka 2 
En lugn och behaglig vecka där det mestadels har varit tyst i kattlådan, Zoe har börjat vara ute i huset mer och mer, hon är hungrig och äter bra. Men alla ungarna är vakna lite längre nu och dom har öppnat ögonen helt och alla har riktigt mörka ögon just nu men dom ljusnar efterhand. Det vita börjar framträda på tassarna. Färgen på svans, öron och nos har intensifierats samt att det börjar stråla ut från nosen ut i ansiktet. Nu börjar det bli läge att bestämma sig för vilka färger dom blir. Jag kommer att ta erfarna uppfödaren och ägaren av pappa Kronos till hjälp. Susanna Sosso Göransson på Jörgårdens ragdolls som för övrigt är i startgroparna att lansera sin nya hemsidan med Örkelljunga katthotell...missa inte att boka in er katt där om ni bor i skåne och behöver hjälp med kattvakt för kortare eller längre tid. Idag blev det till att fotografera de vuxna katterna också plus en gruppbild på di små.

3 veckor 4/3-22

Sniberups Alexander 385g (Lila halsband)           Sniberups Alice 385g (rött halsband)  

Sniberups Astrid 395g (Orange halsband)                                                     Sniberups Agnes 405g (grått halsband)

4/3-22  Vecka 3

Dom är stadigare och stadigare och tultar omkring i buren, när dom kommer ut på golvet så tar dom sig runt på starka ben. Nu när Kronos har åkt hem igen eftr väl förättat värv så får dom flytta tillbaka upp i kattrummet och då skall vi göra det lite lättar att ta sig ut på golvet ifrån buren. Klorna är klippta och kollat så att halsbanden inte sitter för hårt. Ögonen börjar anta sin blå färg nu från att varit nästan helst svarta. Det vita på tassarna framträder tydligt nu liksom Alice´s bläs vilket betyder att hon är det man kallar bicolour. Alla verkar bli bruna mitted flickor och pojkar (utom Alice) men vi får se tiden an lite. Jag tycker nog att man skönjer att Agnes har en liten strimma i pannan och Astrid kanske skulle haft lite mer vitt på sina framtassar men det är ju petitesser. Dom växer fint och Zoe tar det mesta med ro numera, hundarna ÄLSKAR dom små och tvättar dom gärna om dom får, Doris bryr sig inte nämvärt om dem. Så nu går vi in i vecka 4... 

4 veckor 11/3-22

Prel tingad av Emma Sniberups Alexander 430g (Lila hb)    Prel tingad av Ilias Sniberups Alice 425g (Rött hb)  

Tingad av Maria Sniberups Astrid 440g (Orange hb)                              Sniberups Agnes 445g (Grått hb)

11/3-22  Vecka 4

Skam att säga så har jag inte haft så mkt tid med de små denna vecka, jag har fixat iordning kattrummet igen efter att Doris och Kronos hade ställt till det. Men nu är både Zoe och alla fyra små åter i "sitt" rum där dom kan roa sig med allt som finns där. Nu börjar dom klättra i och ur buren själva vilket är spännande och utforskar mer och mer av rummet. Det är inget stort rum men 12 kvm är det ialla fall så en liten som är 2 lortar hög och väger knappt ett ½ kg har att göra och ta sig runt där. Jag har inte lagt i så mkt leksaker ännu för jag tänker att det är bättre att dom får finna sig tillrätta i rummet först sen kommer leksakern. Men dom har 3 st klätter/klösträd eller ja ett är väl lite träd höjd men dom andra är ju mer stubbar LOL Men det kommer att räcka till de små i alla fall. Kloklippning, vägning, avmaskning och känna på att bli borstade har dom i alla fall hunnit med . Vi har även haft första kattbesöket idag 4 veckorsdagen till ära och det blev kärlek mellan Maria, hennes 2 pojkar och Astrid, så Astrid kommer om allt går som det skall stanna i skåne. Nya foton kommer imorgon, så det inte blir för mycket på samma dag för di små. Men vikterna stämmer i alla fall så fortsatt ungefär mellan 5-10g/dag...nu har dom ju börjat röra sig mer så nu blir det kisslåda in samt matportioner.

5 veckor 18/3-22

Prel tingad av Emma Sniberups Alexander 595g (Lila hb)    Prel tingad av Ilias Sniberups Alice 570g (Rött hb)

Tingad av Maria Sniberups Astrid 590g (Orange hb)                        Sniberups Agnes 540g (Grått hb)

 18/3-22  Vecka 5

Ny vecka nya insatser, vi har fått alla 4 katterna bokade men tyvärr så var den ena köparen inte redo för en ny katt ännu då dom nyligen hade haft en tragisk händelse med en annan katt så nu letar lilla Agnes efter sin forever familj. Men vi har en familj som ev. kommer i helgen, så kanske blir det hennes nya familj.  Så till kattungarna, dom utvecklas mer och mer blir stadigare och stadigare. Dom är framåt och pigga allihop Alexander, Alice och Astrid äter mjukmat och torrfoder med god aptit medan agnes helst vill ha mammamat men äter annars helst torrfoder precis som mamma Zoe.Hon går upp bra men lite mindre än dom andra såklart, alexander och äter ofta och gärna :) 
Vi har just nu 2 kisslådor innan hos dom men dom prickar inte alltid rätt ännu utan det blir en del både kiss och bajs på golvet. Jag har hittills haft havregryn i lådorna då jag inte hittat någon klumpfri sand men idag är kanske dagen då jag gör det, har fått tips av andra uppfödare så kanske....

Nu leker dom på riktigt med sin prasseltunnel, små bollar och gömmer sig i köstunnorna där dom fö. även sover ibland. Jag tagit ut bolådan då dom både bajsade och kissade i den och satt in ett par korgar att sova i stället och det blev populärt. Kattrummet som är kattrum för första gången från att ha varit hundrum tidigare håller på att hitta sin form, sakta men säkert efter ett antal ommöbleringar så får vi se om det passar tills dom är leveransklara :) Kloklippning är rutin varje vecka men inte nödvändigtvis populärt för det. Deras personlighet börjar komma fram mer och mer, där Agnes är lite mer försiktig, inte nödvändigtvis på golvet när man klappar och leker med henne men när man lyfter upp henne vilket hon tycker är lite jobbigt ännu. Alexander han bryr sig inte om nåt, han är Kung i sitt rike men snäll och han tillsammans med Astrid är dom som äter mest och det ser man på viktkurvan också...man vill ju inte att dom blir för tunga för då blir det ju jobbigt att leka osv men än så länge är det ingen fara.  Fotoshoot i em, så håll ut.

6 veckor 25/3-22

Tingad av Emma Sniberups Alexander 725g (Lila hb)    Tingad av Ilias Sniberups Alice 710g (Rött hb)

Tingad av Maria Sniberups Astrid 710g (Orange hb)                       Sniberups Agnes 690g (Grått hb)

25/3-22  Vecka 6

Ytterligare en vecka och alla är så pigga och lekfulla och det går vildare och vildare till därinne i kattrummet <3 Starkast och mest framåt är nog Alexander ändå, jag trodde att han skulle väga mest och det gjorde han, han äter med samma frenesi som han leker sover ibland själv när det blir för varmt tillsammans med syskonen eller för att han inte pallar gå tillbaka till korgen efter en utflykt. Agnes som var den försiktiga i förra veckan har nu verkligen klivit ur sitt skal och tar för sig av både livet och maten med en lust och glädje, hon väger ngt mindre än isna kompisar och inte tagit sig över 7oo strecket men hon började äta fast föda senare än sina syskon. Mamma Zoe ger forfarande mat många ggr pr dygn men alla fyra ungar behöver och vill gärna äta både mjukmat och torrfoder.
 
Inga olyckor utanför bajslådorna vilket är underbart MEN vad dom sprätter grus...ja dom har börjat med vanligt kattgrus nu eftersom dom har smakat färdigt på undelaget i lådorna nu. Det skall bli så skönt att kunna sätta in lådan med kant för att inte tala om när dom kan ta sig i och ut hopp i lådan...men men var sak har sin tid. 
Fredag idag och storstädning av kattrummet, jag dammsuger inne hos dem dagligen men än så länge kan dom gärna vara utan ljudet av den men soborsten är kul liksom svabben. 
Det blir en del rumpor att tvätta nu med låda och fast mat men dom tolererar det rätt bra, så är det dags för kloklipp, lite borstning och försiktigt börja med tandborstning denna vecka. Givetvis mycket lyfta, bära och hantera hela veckan för att förbereda dem för livet :) 
2 av fyra ungar är nu tingade och skall gå till nya familjer uppåt landet, vi har Astrid som är prel tingad kvar samt finaste Agnes som fortfarande inte hittat sin familj.

7 veckor 1/4-22   Tyvärr inga bilder denna vecka :( 

Tingad av Emma Sniberups Alexander 895g (Lila hb)    Tingad av Ilias Sniberups Alice 865g (Rött hb)

Tingad av Maria Sniberups Astrid 835g (Orange hb)                  Prel tingad av Ahn Sniberups Agnes 820g (Grått hb)

1/4-22 Vecka 7

Denna vecka känns det som om dom gått i dagisåldern, dvs dom gör mycket mer saker som stora katter gör :) Jag har kunnat byta ut de lägsta kattlådorna mot lite större typ normal låda och i slutat på veckan kune jag även sätta dit kanten dvs. den kant som skall hjälpa till att stoppa grus från att komma ut på golvet. Yeyyyy fasiken vilken skillnad på golvet. Dom behöver numera vars en skål när dom skall äta och dom äter bra, alla är jämnstora och alla äter bra, givetvis så käkar Alexander som den stora killen han är lite mer.
Nu kan jag nästan till 100% skilja dem åt utan att titta på halsbanden, ja jag är helt kass jag vet en del kan skilja sina valpar/kattungar åt nästan från början men det kan inte denna uppfödaren. Alice är ju uppenbart helt olika dom andra med sitt vita ansikte och rosa nos, Alexander är tillsammans med Agnes de som är ljusast i pälsen och har jämnast vitt på fötterna, men har är ju lite bredare över skallen och grövre i kroppen än henne.
Astrid är ju mörkast av dom alla på kroppen och känns som om hon får längre päls än dom andra för den liksom lägger sig åt olika håll så hon ibland ser som en trasselsudd <3.

Denna vecka har dom även fått vara utanför kattrummet och det har varit mycket uppskattat, det är tillåtet när vi är inne och kan ha koll på dom. Men det svåraste är ju att hitta alla igen när det är dags att natta dom inne på rummet, precis som vilka barn som helst :) Barnbarnet Alexia har varit här och lekt med dom och herresjösses vilken cirkus det blev, både barn och kattungar var helt saliga och ungarna (katterna) sov i flera timmar efteråt. 

8 veckor 7/4-22, jag är så ledsen men inga bilden denna vecka heller :((

Tingad av Emma Sniberups Alexander 1025g n 04    Tingad av Ilias Sniberups Alice 950g n 03

Tingad av Maria Sniberups Astrid 960g n 04

 Tingad av Ahn Sniberups Agnes 960g n 04

7/4-22 Vecka 8

En bra kattvecka men en dålig människovecka tyvärr. Jag skall väl berätta varför ni inte fått några foton på 2 veckor, Det är så att min man har fått en hjärtinfarkt och legat på Hia sen blivit opererad med en sk. kranskärsloperation...så livet har varit lite uppochner här hemma. Men kattungarna och Zoe mår bara prima och alla har nu tillgång till hela huset hela dygnet. Det krävs lite logistik för att få hundar och vuxna katter att låta bli kattungematen men allt går som man säger. Dom formligen älskar att vara ner i köket nu när dom kunnat upptcka det för första gången. Och dom har även hittat ett gömställe under skåpen vilket nästa skrämde livet ur mig till att börja med och jag har gjort vad jag har kunnat för att hindra dom att krypa in där men insett att det är bara att ge upp så nu tycker inte ens dom det är så spännande längre. HaHa.

Dom går upp fint leker bra med varandra och Doris vår andra katt har nu börjat närma sig ungarna mer och mer och dom henne som en reservmamma. Och mamma Zoe har dragit sig undan lite mer så dom diar bara sporadiskt numer och äter både torrfoder och blötmat med god apti dricker gör dom i sin vattenfontän eller från hundarnas fontän. Klättrar gör dom gärna ffa. Alexander, Astrid och Agnes ...Alice not so much. 

9 veckor 15/4-22

Tingad av Emma Sniberups Alexander 1225g n 04    Tingad av Ilias Sniberups Alice 1120g n 03

Tingad av Maria Sniberups Astrid 1075g n 04          Tingad av Ahn Sniberups Agnes 1065g n 04

15/4-22 Vecka 9

9 veckor herrejösses jag hinner inte riktigt med, och då inte heller att boka tid för vaccination i tid så vi fick köra till en annan veterinär än den vi brukar använda ...men men det gick bra det med. Så nu har dom fått sin första vaccination och den 4/5 skall dom vaccineras igen och då chippas samt veterinärundersökas. Bilresan gick jättebra, dom var mest nyfikna och ville ut ur väskan och på plats i Höör så skötte dom sig med den äran, inte ett pip, ingen panik utan bara lugna och fina när djurskötaren undersökte dom. Hon kollade hull, öron, ögon och näsa  så att dom inte visade tecken på att vara sjuka och det gjorde dom inte.Nu har jag introducerat hoppi lådan för dem och det går jättebra, och i nästa vecka introducerar jag en låda med vipplock på sidan och huv över som det lät att några av er var sugna på. Så får vi se hur det går, dom har fortfarande en öppen låda på golvet men tanken är att den åker ut så fort jag fått hem "huvlådan", dom är helt rumsrena och springer snabbt uppför trappan när det behövs gå på lådan även om dom är nere och leker.
Så vad har mer hänt, jo alla är nu över kilostrecket i vikt, vi har klippt klor och vi har även borstat/kammat dem men ingen av dem har några tovor eller så. Tandborstningen är ett projekt men vi kämpar på. Doris vår andra katt som jag hoppas/tror är dräktig har nu tagit över en del av skötseln av kattungarna, hon slickar dom och håller dom rena och bannar dom om dom inte sköter sig, hon är även den som leker med dem...mamma Zoe har aldrig varit så mkt för lek :) 
Alla fyra är framåt och älskar att kolla vad man gör, hänger i byxbenen och biter i tårna om dom kommer till, igår sov Astrid och Alexander tillsammans i det ena höga klösträdet i tv rummet. Alexander har börjat bära omkring på leksaker eller en speciell sak en liten stickad säck som han misshandlar å det grövsta, Alice och Agnes leker gärna med CatIt lekcenter och Alice och kanske ffa Alexander ÄLSKAR kattgymmet . Av någon anledning så har Zoe börjat bära upp leksakerna på ovanvåningenunder högljutt klagande medan kattungarna bär ner det igen...igennkänningsfaktor för alla med barn LOL.