Sniberups katteri 

Föreningen Sydkatten

Vi är medlemmar i Sydkatten som är belägen i Malmö och är en öppen klubb för alla kattraser. 

Scandinavian Ragdoll Club

En rasklubb öppen för alla med eller utan katt men som älskar Ragdollen som ras

Är du intresserad av en Sniberups katt?

SNIBERUPS KATTERI
Sniberups katteri är godkända av Fife som är huvudorganisationen för det Svenska kattförbundet SVERAK.
Vi är medlemmar i Föreningen Sydkatten som är en kattklubb öppen för alla katter samt Scandinavian Ragdoll club som  är en rasklubb för Ragdollentusiaster.

Våra planer och mål
Vi föder upp sällskapskatter i hemmiljö och fokuserar just nu på bruna och blå katter (en "blå" katt är en katt med blågrå päls) och colorpoint samt mitted är det vi erbjuder nu. Målet är att avla helt PG fritt dvs. inte ha någon katt med Patriarca Gucci i sin stam, då det kan innebära en risk att få kattungar med en dvärg gen och dessa kattungar överlever inte sitt första år. Våra avelskatter är testade både med DNA och med ultraljud för ärftliga och förvärvade sjukdomar och är givetvis friande för detsamma. 

Alla katter får Bozitas, Magnusson's, Brit och Royal Canin, ffa torrfoder men även våtfoder, både mamma katt och ungarna får foder för kattungar.  Kattungarna börjar sin fasta mat med lite mousse för att sedan gå vidare med kitten från både Bozita, Brit och Royal Canin det är också det foder kattungen får med sig när den flyttar till dig. Både kattungar och alla våra katter har fri tillgång till torrfoder hela dygnet, sen får dom våt/mjukfoder 2 gg/dag (givetvis har dom fått oftare och mkt små portioner när vi introducerade det). Vi avlar som sagt endast sällskapskatter och inte för avel det betyder att antingen är katten kastrerad redan innan ni hämtar den eller så behöver ni själva ordna med kastration senast vid 6 månaders ålder.

Hantering & socialisering
Kattungarna är vana vid barn, andra människor, hundar och andra katter och är både vana vid att klippa klor, bli borstade och borsta tänder. Dom går på låda, vi har öppen låda/Låda med huv och hopp i låda, och vi använder everclean sand till våra lådor. Dom lever med oss i vår vardag så det blir hundar både våra och andras, robotdammsugare, vanlig dammsugare, musik, tv, diskmaskin osv osv. Dom bor första tiden i ett ostört rum men utforskar sedan i egen takt sin omgivning och dom har tillgång till hela huset.

Hantering och skötsel av en Ragdoll
En ragdoll är ju en katt som alla andra katter men den har ju lite längre päls tex, den går oftast inte fritt ute och den har lite känsligare mage en den gängse bond/huskatten. Den semilånga pälsen gör att den fäller en hel del oavsett hur du bär dig och och det bör du vara medveten om. En del sköljer/badar katten med jämna mellanrum, en del borstar/kammar dagligen osv. och det hjälper men det tar inte bort allt löst hår. I och med att den kanske är innekatt och bara vistas på balkong/uteplats så sliter den inte sina klor alls ÄVEN om du har en klöspelare/träd inne. Så innekattens klor måste klippas helst var 14;e dag eller 1g/månad, våra kattungar är vana och fortsätter du med det ofta så bör det inte vara några problem i fortsättningen.
Katter som lever mestadels innomhus behöver hjälp med att borsta sina tänder helst dagligen men 1 g/vecka är bra. Det finns speciella tandborstar som är små och med långt skaft till katt liksom tandkräm anpassat för djur.
Din katt behöver vaccineras enligt de rekommendationer som din veterinär har och avmaskas vid behov, testkit finns att köpa på apotek.

Hjälp, tips & råd
Vi finns här för att hjälpa dig med det vi kan, vill du ha ex sele/halsband, mat, skålar, katt toa osv. till din katt så har vi det i vår shop och som kattköpare hos oss så har då livslång 10% rabatt på allt i shopen. Sniberups.se
Med kattungen när ni hämtar den får ni även en mapp med tips och råd om omhändertagande av er katt, vad han/hon vägde när ni hämtade den, när klorna klipptes, när den är avmaskad, vaccinerad osv.

Besök hos Sniberups katter
Hos oss får du hälsa på innan du bestämmer dig för att ställa dig i kö för en kattunge, se hur vi bor, våra djur och oss såklart. Vi vill ju också bilda oss en uppfattning om dig och dina tankar och de förutsättningar du har för att ta emot en katt. Du bör ha ekonomi att hålla katt och ha den försäkrad samt en slant att avvara om den skulle bli sjuk, en katt lever 15-20 år så det är ett långt åttagande, se till att din tillvaro är stabil. Absolut kan en katt åka med på resor och flytta till nya bostäder och nya områden men ge den tid att vänja sig när ni ändrat förutsättningarna. Absolut kan en ragdoll vara ute/innekatt om man bor och lever på ett sådant sätt att den inte blir attraktivt byte för oärliga människor eller riskerar att förolyckas i trafiken. 

Hur hanterar Sniberups mitt intresse av att köpa en kattunge?
Vi sätter upp ditt namn på en lista och kontaktar dig och andra som gjort detsamma när vi fått en kull, du väljer då att antingen stå kvar som intresserad eller tala om att du hittat katt på annat sätt/annan uppfödare eller annat.  Ni är som sagt välkomna att hälsa på oss och våra andra djur samt de vuxna katterna när som helst efter överenskommelse men kattungarna kan man inte hälsa på förrän de är minst 4 veckor. Detta är dels för att inte störa relationen mamma/kattunge dels för infektionsrisken. Tyvärr har jag inte mkt tid att prata i telefon så den mesta kontakten/konversationen blir via email alt. sms. maila gärna katteri@sniberups.se för intresse/frågor

Vi har ett kösystem för köpare och först till kvarn får bestämma kattunge. Givetvis måste ni och vi båda känna att det stämmer och att ni kan erbjuda det vi önskar för våra kattungar. När ni antingen valt katt efter 4v ålder via foto på hemsidan eller varit här så kan ni tinga en kattunge, vi har en muntlig överenskommelse som båda parter respekterar. Om dina förutsättningar ändras förutsätter jag att ni hör av er så att katten kan gå till en annan familj.

Hankattungarna levereras i de flesta fall kastrerade men om inte så behöver ni boka tid och kastrera dem senast vid 6 månaders ålder. Honkattungar ombesörjer man kastrering själv. Leverans sker annars mellan 12-14 veckors ålder som regel. Vi betalar tillbaka 500kr vid skriftligt bevis på att din är kastrerad dvs. ett papper från vet att detta är gjort tom. 7 månaders ålder.

Vi försöker fotografera ungarna 1 g/vecka och berättar lite om vad som händer och hur dom utvecklas. Detta publiceras på kullens egen sida. Katterna får sin egen försäkring innan den hämtas och denna överförs i ditt namn när du hämtar katten. Så du är bunden till Folksams försäkring under kattens första år, sen är det fritt att välja annan försäkring om så önskas. Vi rekommenderar att stanna hos Folksam i 3 år dvs. så länge dolda fel försäkringen gäller...det r så mkt lättare att få ersättning att fungera om det är inom samma företag. 

Sociala medier
Vi kommer att erbjuda alla att gå med i vår öppna grupp för vår kennel & Katteri  på facebook under swshows precis som adressen till denna sidan. Vi finns även på Instagram under sniberups_kennel_katteri där vill vi gärna se uppdateringar av era katters liv och leverne samt diskutera med oss eller andra kattköpare om tankar och funderingar. Inga krav eller måsten utan var och en gör så mkt eller så lite man vill. En del vill bara följa andra och en del gillar att lägga upp egna upplevelse, meriter eller problem. 

Kattungarna levereras när dom är 12-14 veckor och är då:
1. Stamboksförda i Sverak och har ett registreringsbevis som medföljer katten vid leverans
2. Chippade
3. Vaccinerade 2 ggr.
4. Avmaskade.
5. Veterinärundersökta  tidigast 7 dagar före leverans, veterinärens utlåtande medföjer.
6. Försäkrade i Folksam som överförs på köparen vid leverans (det innebär att händer ngt har man ingen karens)
7. Doldafel försäkrade i Folksam där köparen får 30% rabatt på försäkring första året vid tecknande av försäkring och en personlig kontakt med ombud för Folksam
8. En goodiebag med mat från Bozita som kattungen är van vid som räcker den första tiden, en filt som luktar mamma och syskon, lite leksaker och annat bra och ha.
9 En goodiebag från Royal Canin med mat dom ätit samt rabatt på fortsatta köp.
10. En goodiebag från Brit Care

11. Ett livslångt rabatterbjudande hos Sniberups.se  på 10% uppge din kod (du får den vid köp av katt från oss) i rutan för rabattkod och klicka "använd rabattkod" under rutan så dras % satsen av direkt.
12. Kastrerade eller så får ni själva beställa tid för detta senast när katten är 6 månader. När ni gjort det skickar ni bevis på kastrering till oss så betalar vi tillbaka 500kr.
13. Katten registreras i DjurId och i SVERAK´s Id register av oss samt hos Jordbruksverket.

Vad kostar det:
En kattunge från Sniberups kostar 10 000kr och det betalas vid leverans helst via swish.
OBS! Vi säljer inga katter till avel, avbetalning eller har katter ute hos fodervärd!


Kontakta oss