Bokade hämtning av valp from 2/9-2021 

Torsdag 2/9 10.00 Runar Thorsteinsson med familj hämtar sin Didrik
Torsdag 2/9 15.00  Sofie Pettersson med familj hämtar sin Daisy.
Torsdag 2/9 17.00 Sara Ekstrand med familj hämtar sin Dexter.
Torsdag 2/9 19.00 Fia & Henrik Österström hämtar sin Disa.
Fredag 3/9 16.00 Karin Hässler med familj hämtar sin Cava (Dalia).
Lördag 4/9 10.00 Patrik med familj hämtar sin Dante (Dion)
Tid bokad för valpbesiktning på Onsdag nästa vecka dvs. den 1/9-21 kl 10:15, spännande och lite oroligt. Inte för att jag misstänker något men man vet aldrig och det finns något att anmärka på hos någon. Så jag har bokat mannen till hjälp för bad och transport, för det är lite knöligt med 6 små som inte är så små längre att få ut dom i bilen och sen in hos vet. Men alla papper är i ordning och besiktningsintyg utskrivna så nu är det nära...bara 6 dagar tills dom första flyttar hemifrån sorgligt men kul på samma gång.

Sniberups Asta och Shine-Of-Gold 2021 

Asta är parad med Milton som han kallas den 4 och den 6 maj och väntar minst 3 valpar enligt ultraljud gjort den 3/6. Valpar väntas runt v 27 5-11 juli. Detta innebär en repris från hösten 20 om ni vill titta på valparna då.      Asta har Hd grad B höfter och Milton Hd grad A höfter, inavelsgrad 0,4% och HD index 102
Klicka här för att komma till SKK avelsdata för kullen.

Sniberups Asta SE38469/2016

Hon kallas Asta och ägs av Monica Widh, Sniberups kennel. Hon är vår egen avkomma efter vår första hund Aagerups Qlara. Detta är Astas andra kull och vi hoppas den bli lika fin som den förra. Som ni kanske sett planerade vi en annan hane MEN han var inte attraherad av Asta så det var nog inte meningen. Men vi är otroligt glada att få använda fina Milton igen.

Shine-Of-Gold SE 10009/2013

Han kallas Milton och ägs av Petra Nilsson och finns i Örkelljunga. Han har många avkommor och är en härligt glad, social och positiv kille. 

D-kullen födda 8 Juli 2021

Vi hälsar valpköpare välkomna tidigast 5 augusti 2021 när valparna är 4 veckor. Foton kommer att publiceras tillsammans med vikt uppgift varje vecka och lite info om vad som hänt dvs när dom öppnar ögonen, börjar gå osv. Valparna levereras tidigast 2 september då dom är 8 veckor. 
Då är dom registrerade i SKK, veterinärbesiktade, vaccinerade, chippade, avmaskade, dolda fel försäkrade i 3 år hos Folksam. Givetvis skickar vi med en påse med foder, leksaker och lite annat smått och gott.
Man kan tinga valp när som helst om man betalar tigningsavgift på 2400 kr som ej återbetalas om man ångrar sig. 

2/9-2021 8 veckor-så var dagen kommen för flytt

Sista veckan har förflutit ungefär som de tidigare 2, dom har sovit i valprummet på natten och varit ute i stora hagen hela dagarna. Det har dock varit ett fasligt liv på både kvällar och morgnar då dom inte alls vile vara själva på valprummet, så sagt och gjort släppte vi ut allihop så dom kan vara med oss i tv-rummet. Hej å hå vilket live, dom far runt som galningar i ca 1½-2 timmar sen går dom snällt in och lägger sig själva för då är bensinen slut. Liksa dant på morgonen, dom far runt som tokar sen är dom så nöjda att gå ut.
Igår var det besiktning, chippning och vaccinering och alla gick igenom med fina vitsord för både uppförande och kondition. Så dom fixade bilåkning galant, ingen kräkte och ingen kissade eller bajsade i transportburen. 
Nålen som man använder för att injicera chipet i nacken är grov men med lite baconost på bordet så märkte dom inte vad som hände.
Ja så var det dags, nu skall dom till sina nya hem och det är både roligt och såklart blir det lite tomt. Men meningen med det vi gör ar ju att förse hundälskare med en underbar liten livskamrat, så mission accomplished.

Sniberups Didrik 3180g. Tingad av Runar

(Grönt)Grått halsband en matglad vit/fawn (rödbrun) hanhund.

Sniberups Dion (Dante) 2900g. Tingad av Patrik

Turkost halsband en stor 3 färgad (vit/svart/brun) hanhund.

Sniberups Disa 2550g. Tingad av Fia & Henrik

Lila halsband, en 3 färgad (vit/svart/brun) tik.

Sniberups Dexter 2850g. Tingad av Sara

(Mörkblått) Svart halsband vit/fawn (rödbrun) hanhund.

Sniberups Dalia (Cava) 2055g. Tingad av Karin

Rött halsband vit/fawn (rödbrun) tik.

Sniberups Daisy 2550g. Tingad av Sofie

(Orange) Gult halsband 3 färgad (vit/svart/brun) tik.

26/8-21 7 veckor och dom visar sin personlighet mer och mer.

Nu börjar dom bli lite mindre valpmulliga utan får mer former. Dom rör sig mer och äter mindre på Asta så viktkurvan har planat ut lite men det är jämt över kullen så allt är bara i sin ordning. Dom springer själva ut till hagen på morgonen och in på kvällen...jaja det går ju inte spikrakt in och ut men det fungerar bra. Dom är ute hela dagarna oavsett väder, när dom ine är ute och leker, gräver eller leker "gömme" så ligger dom och sover i något av husen eller under eller på "altanen" och favoriten är det lilla huset givetvis där inne har dom en bia bädd som fyller hela golvytan och sen en filt i den. 
Alla äter och dricker bra. Lådan med pellets är en hit vill jag lova och nästan allt bajs hamnar i den MEN kisset är det lite sämre med, men flera av dem använder lådan för att kissa också. Vad jag har lärt mig är att med 6 valpar så behöver man 2 lådor i alla fall. Vi har testat Imazo´s smådjurspellets och den funkar ok, just nu testar vi Toa-Lätt ifrån sorption AB som även det är ett miljövänligt alternativ men består av papperspellets istället för trä.  Skillnaden är ju att det inte smulas sönder när det blir bött och rasterbotten i lådan har ingen funktion med detta strö. Fördelen med papper är ju at det är lätt att bära medan träpelletsen är tung. Nästa kull kommer jag att prova riktigt Pee wee pellets och se hur det funkar och även investera i minst en låda till. I övrigt så måste jag säga att denna kull har jag nog lärt mest av, både när det gäller handhavande och utveckling...det blir väl så när man haft några kullar.


Sniberups Didrik 2810 g. Tingad av Runar

(Grönt)Grått halsband en matglad vit/fawn (rödbrun) hanhund.

Sniberups Dion (Dante) 2510g. Tingad av Patrik

Turkost halsband en stor 3 färgad (vit/svart/brun) hanhund.

Sniberups Disa 2270 g. Tingad av Fia & Henrik

Lila halsband, en 3 färgad (vit/svart/brun) tik.

Sniberups Dexter 2480 g. Tingad av Sara

(Mörkblått) Svart halsband vit/fawn (rödbrun) hanhund.

Sniberups Dalia (Cava) 1805 g. Tingad av Karin

Rött halsband vit/fawn (rödbrun) tik.

Sniberups Daisy 2190 g. Tingad av Sofie

(Orange) Gult halsband 3 färgad (vit/svart/brun) tik.

19/8-21 6 veckor och vi är på upploppet av våra 8 veckor med kullen

Nu är det ju bara utveckling av deras förmågor på agendan. Dom busar mer och mer med varandra, draglek är kul, brottning och tafatt lekar är roliga. Tänderna får sin motion på varandra och på de leksaker dom har i hagen och i sitt valprum. Jag är så nöjd med mitt loppisfynd babygymmet där jag bytt ut leksakerna mot lite mer valpvänliga en raggsocka och en lång mjukisleksak. Dessutom fortsätter min låda med pellets att fungera bra ffa för bajs inte så mkt för kiss...men skam den som ger sig. Valparna är ju ute mycket under dagarna oavsett väder eftersom dom har skydd mot väder och vind därute och detta gör ju såklart att dom sover gott om nätterna. Dom får sitt sista mål vid 22.30-24-00 så håller dom sig nöjda till ca 06 i alla fall. Jag blöter fortfarande upp maten och kommer under sista veckan att blanda upp det 50/50 med hårda kulor som inte legat i blöt. Vi ger ingen mjukmat alls till våra valpar, de vuxna får några kokta kycklinghjärtan i sina måltider men inget annat. Det är inte så att jag tror att det är dåligt med mjukmat men jag tror att tänder mår bra av att motioneras med hårdare mat. 
På tal om tänder, vi har denna vecka börjat borsta deras tänder försiktigt, bara satt in borsten i munnen för att dom skall känna på det för tandborstning av din hunds tänder är lika viktigt som din egen munhygien, dessutom hjälper det mot dålig andedräkt. Kloklippning och avmaskning är också på agendan denna vecka.

Sniberups Didrik 2510 g. Tingad av Runar

(Grönt)Grått halsband en matglad vit/fawn (rödbrun) hanhund

Sniberups Dion (Dante) 2310g. Tingad av Patrik

Turkost halsband en stor 3 färgad (vit/svart/brun) hanhund   .

Sniberups Disa 2080 g. Tingad av Fia & Henrik

Lila halsband, en 3 färgad (vit/svart/brun) tik

Sniberups Dexter 2240 g. Tingad av Sara

(Mörkblått) Svart halsband vit/fawn (rödbrun) hanhund.

Sniberups Dalia (Cava) 1690 g. Tingad av Karin

Rött halsband vit/fawn (rödbrun) tik

Sniberups Daisy 2030 g. Tingad av Sofie

(Orange) Gult halsband 3 färgad (vit/svart/brun) tik

12/8-21, 5 veckor och alla är tingade

Ja tiden går så fort med dem att man knappt hinner med, dom är nu ute i sin stora härliga hage hela dagarna. Dom har ju sitt vindskydd med regnskydd i framkant i form av köldgardiner. Dessutom har dom börjat okupera Astas och fancys lilla hus också. Dom leker med varandra och med både Asta & Fancy även om de sistnämnda inte är så hågade. Asta ger mat mer och mer sällan och kortare stunder, valparna får mat 4 ggr/dag och då uppblött torrfoder av samma sort som dom stora äter Bozita Robur Mother & Puppy som hittills är det enda foder vi använt till våra hundar. MEN jag tror kanske med Astas stigande ålder och en matglad Fancy att i behöver titta på något av alla de andra alternativen från Bozita Robur.
Mina kiss/bajs lådor med pellets fungrar ganska bra men visst hämnar det både kiss och bajs utanför men faktiskt en hel del i lådorna också.
Idag (söndag) var första gången jag lät demspringa in från hagen pringa själva hmmm inte så lyckat men jag fick med dom en bit iaf. Det går väl bättre efterhand. Vikt idag och kloklippning. Foto skall vi försöka hinna med...förlåt...men barnbarn, jobb och shopen har tagit alla ledig tid. Nu har alla valpköpare hälsat på min en gång och det blev lyckade möten överallt <3 tack för trevliga möten med alla familjer.

Sniberups Didrik 1336 g. Tingad av Runar

(Grönt)Grått halsband en matglad vit/fawn (rödbrun) hanhund

 Sniberups Dion (Dante) 1296 g. Tingad av Patrik

Turkost halsband en stor 3 färgad (vit/svart/brun) hanhund  

Sniberups Disa 1200 g. Tingad av Fia & Henrik

Lila halsband, en 3 färgad (vit/svart/brun) tik

Sniberups Dexter 1261 g. Tingad av Sara

(Mörkblått) Svart halsband vit/fawn (rödbrun) hanhund.

Sniberups Dalia (Cava) 1037 g. Tingad av Karin

Rött halsband vit/fawn (rödbrun) tik

Sniberups Daisy 1112 g. Tingad av Sofie

(Orange) Gult halsband 3 färgad (vit/svart/brun) tik

5/8-21, 4 veckor och dags för 1;a valpköparbesöket.

Inte nog med att alla valpköpare nu skall hälsa på sina telningar, vi skall klippa klor, fotografera och alla valpar har varit ute i flera timmar i två dagar nu OCH det skall börjas med "riktig" mat till valparna. Desutom är det dags för avmaskning n2 2 denna vecka. Tänderna har börjat komma och dom blir stabilare och stabilare när dom rör sig. Dom har börjat leka med varann på riktigt och dom gillar både sitt bollhav och sitt babygym. Toabesöken i konstgräset och pelletsen sköts med bravur av alla...jaja lite kissfläckar blir det ju ibland man kan ju inte hinna bort till "toaletten" jämt.  Nytt är också att alla valpar nu är preliminärtingade, stora fina Didrik har förhoppningsvis hittat sitt föralltidhem också. Jag kommer att skriva ut tigningsavtal till er som skall skrivas på och avgiften skall betalas, sen är valper "er" och om allt går bra på veterinärundersökningen så har ni en ny familjemedlem om några veckor.

 Sniberups Didrik 1336 g.
Tingad av Runar

(Grönt)Grått halsband en matglad vit/fawn (rödbrun) hanhund

 Sniberups Dion 1296 g. Tingad av Patrik

Turkost halsband en stor 3 färgad (vit/svart/brun) hanhund  

 Sniberups Disa 1200 g. Tingad av Fia & Henrik

Lila halsband, en 3 färgad (vit/svart/brun) tik

 Sniberups Dexter 1261 g. Tingad av Sara

(Mörkblått) Svart halsband vit/fawn (rödbrun) hanhund .

 Sniberups Dalia (Cava) 1037 g. Tingad av Karin

Rött halsband vit/fawn (rödbrun) tik

 Sniberups Daisy 1112 g. Tingad av Sofie

(Orange) Gult halsband 3 färgad (vit/svart/brun) tik

29/7-21, 3 veckor!! herregud tiden flyger ..

Mycket har hänt i veckan, dom har flyttat...ja bara tvärs över huset :) Från vårt sovrum och in på mitt kontor/hundrum. Ny gummimatta är inköpt och lagts ut på golvet för att skydda det och göra det mer lättstädat. Nya korgar har köpts in, dom har fått 2 st en lite större och en mindre för variation. Dessutom är den stora grejen att dom fått in en låda med konstgräs i för att göra sina behov i/på och en låda med pellets för detsamma. Nu hoppas vi att detta skall göra vårat liv lättare och så småningom erat också i form av lättare att få dom rumsrena. Peppar peppar, än så länge verkar det bra. 
Dom har även fått in lite leksaker lämpliga för små valptänder ett bollhav och ett babygym dvs en ställning med hängnade leksaker. MEN dom leker bara med varandra än så länge.  Dom äter som hästar och pojkarna har nu passerat ett kilo!Dom "tultar" omkring ostadigt men går runt och klättrar i och ur lådorna. Disa är väl den som visat mest personlighet nu, hon "pratar" mycket och gillar att bli klappad och buren en pigg liten tjej. 
Valppåsarna från Bozita Robur har kommit med mat och lite presenter i, sen blir det lite mer leksaker och godis när vi och Petra fått fixat våra små presenter. Valparna är ju förskrade i Folksam nu och jag kommer att ge Mia (min representant på folksam) era namn och telnummer så ringer hon upp er och diskuterar försäkring. Vill ni ha ett annat bolag så går det alldeles utmärkt och då ordnar ni det när ni hämtar valpen. Nu är det snart dags för första valpbesöket, spännande för både er oss och valpisarna. En vägning och en fotosession blir det innan det är dags..och inte att förglömma kloklippning...fy vad dom växter snabbt. 

Sniberups Didrik 1031 g, prel tingad av Runar

Grönt halsband en matglad vit/fawn (rödbrun) hanhund

Sniberups Dion 1044 g, prel tingad av Patrik

Turkost halsband en stor 3 färgad (vit/svart/brun) hanhund  

Sniberups Disa 964 g, prel tingad av Fia & Henrik

Lila halsband, en 3 färgad (vit/svart/brun) tik

Sniberups Dexter 1020 g, prel tingad av Sara

Mörkblått halsband vit/fawn (rödbrun) hanhund .

Sniberups Dalia 853 g, prel tingad av Karin

Rött halsband vit/fawn (rödbrun) tik

Sniberups Daisy 886 g, prel tingad av Sofie

Orange halsband 3 färgad (vit/svart/brun) tik

22/7-21 D kullen 2 veckor

Ytterligare en vecka har gått i sömnens och matens tecken, javisst tar dom sig runt i valpbädden medelst hasning. Men några av dom försöker sig på något som liknar att gå men det är vinligt och ostadigt, tur att dom faller mjukt. Ögonen har öppnats på alla även om inte alla har hela ögonen öppet ännu. Dom låter inte mycket mer än lite pip ibland och Asta har låtit Fancy komma lite närmare och till och med hjälpa till att tvätta dom små. Dom behöver ju fortfarande hjälp med att kissa och bajsa genom att Asta slickar dom på kroppsöppningarna. Dom har avmaskats första gången idag och fått sina klor klippta igen. Alla registreringsbevis har kommit tillsammans med info från Folksam ang försäkringen...detta kommer att läggas i era "valppåsar" inför hemresan.

Sniberups Didrik 741 g, letar efter sin familj

Grönt halsband en matglad vit/fawn (rödbrun) hanhund

Sniberups Dion 726 g, prel tingad av Patrik

Turkost halsband en stor 3 färgad (vit/svart/brun) hanhund  

Sniberups Disa  645 g, prel tingad av Fia & Henrik

Lila halsband, en 3 färgad (vit/svart/brun) tik

Sniberups Dexter 734g,  prel tingad av Sara

Mörkblått halsband vit/fawn (rödbrun) hanhund

Sniberups Dalia 622 g, prel tingad av Karin

Rött halsband vit/fawn (rödbrun) tik

Sniberups Daisy 543 g, prel tingad av Sofie

Orange halsband 3 färgad (vit/svart/brun) tik

15/7-21 D kullen 1 vecka

Sniberups Didrik 530g, letar efter sin familj

Grönt halsband en matglad vit/fawn (rödbrun) hanhund

Sniberups Dion 513 g, prel tingad av Patrik

Turkost halsband  en stor 3 färgad (vit/svart/brun) hanhund  

Sniberups Disa 473 g, letar efter sin familj

Lila halsband, en 3 färgad (vit/svart/brun) tik

Sniberups Dexter 525 g,  prel tingad av Sara

Mörkblått halsband vit/fawn (rödbrun) hanhund

Sniberups Dalia 444 g, prel tingad av Karin

Rött halsband vit/fawn (rödbrun) tik

Sniberups Daisy 366 g, prel tingad av Sofie 

Orange halsband 3 färgad (vit/svart/brun) tik

11/7-21, Sniberups D kull 3 dagar gamla

Bild 1  & 2 Sniberups Didrik, hane 340 g            Bild 3 & 4 Sniberups Disa, tik 315 g, Prel tingad/Gunilla

Bild 5 & 6  Sniberups Dexter 341 g       Bild 7 & 8 Sniberups Daisy 281 g  Prel tingad, Sofie

Bild 9 & 10  Sniberups Dion hane, 341 g    Bild 11 & 12 Sniberups Dalia tik, 292 g, Prel tingad Karin