Här hittar du sidan med SSK info

Mamma och Pappa till C kullen

Sniberups Asta SE38469/2016                                                                               Shine-Of-Gold "Milton"  SE10009/2013
HD grad B                                       inavelsgrad 0,4 % och HD index 102                                           HD Grad A

Dagen D

Valpningsdags

22/10-2020 Asta har hässjat (flämtat) i perioder sedan igår på dagen och mer konstant sedan tidigt imorse. Hon bäddar och bäddar och hämtar leksaker som skall vara i den säng hon bäddar för tillfället. Detta började igår på fm. hon heböver kissa oftare och tror att hon är bajsnödig och är orolig vankar mellan sovplatser och vill vara nära oss. Jag skall inte stick under stol med att det är oroligt, hennes mamma Qlara fixade sina valpningar själv utan problem så vi hoppas ju att fallet skall vara så även med hennes dotter Asta. Jag har plockat fram sjukvårdslådan, rena handdukar, våg, valphalsband och bäddat rent i valplådan, samt förberett inne på "lilla toan" på ovanvåningen för att kunna flytta in henne och valparna där när dom börjar ta sig ur valplådan. Lilla toan är ganska stor, den har plastmatta på golvet vilket gör att det är lätt att städa och den är nära vårt sovrum.  Så nu bara väntar vi, bilder och info kommer så fort jag har något att publicera.

29 Oktober-20. I vecka, fortfarande inte så tydliga personligheter, men lite kan man ana. Tex Casper är mr "hungrig" hela tiden och är ju störst av valparna. Charlie är myskillen som tycker om att gosa, Cajsa verkar trygg och nöjd med tillvaron liksom Calle. Dom sover fortfarande mesta delen av tiden men ålar sig runt i valpkorgen och hittar mysigaste stället, ofta på ett syskon eller på eller under någon av de små fleecefiltarna i lådan. Astas erbjudna leksaker röner ingen som helst uppskattning ännu, det enda som händer är att vi får hjärtsnörp varje gång hon eller dom råkar trampa på någon av "pipisarna" och man tror att det hänt något med någon av valparna. Dom sover fortfarande i vårt sovrum men så fort dom tar sig utanför lådan så blir det in i valprummet som fungerar som toalett i vanliga fall = Svetsad plastmatta = lättstädat och dessutom valpsäkert.

7 november 2020. Så 2 veckor, dom har börjat stappla runt i valplådan, ögonen är ju ordentligt öppna nu och dom tittar sig nyfiken omkring. Dom sover fortfarande mycket men är vakna lite längre stunder, dom börjar "prata" med varann i form av pip, morrningar och ibland skall, så himla gulligt. Asta är fortfarande mycket i lådan men har börjat följa med ut på lite längre rundor och hon lägger sig även på vår säng och håller koll därifrån ibland, gud nåde den katt som går in utan att hon är på plats...är hon där så är det ok men hon gillar inte att någon vare sig människa eller djur är med valparna utan henne. Absolut inte aggressiv utan bara vaksam.  Denna vecka blev det också dags för 1;a avmaskningen...inte poppis alls LOL.

13 November 2020, 3 veckor herrejösses tiden flyger iväg, nu är klorna klippta för första gången med varierad reaktion. Charlie tyckte det var läskigt  precis som hans mormor och mamma tycker men alla andra tog det med jämnmod. Nu känner man att fleecedynan i lådan är "kissig" varje dag när man byter den= dom kissar större mängder och Asta behöver inte "hjälpa" dom att kissa längre. Vi ser fortfarande inget bajs eftersom Asta slickar dom rena liksom lådan men det kommer att ändra sig så fort dom börjar med fast föda, då blir det vår uppgift att städa bort. 

 Jag vet att jag skrev att papprena var ivägskickade för registrering men tyärr kunde vi inte lösa det  elektroniskt så det blir gjort på torsdag då Petra kommer och hälsar på. Så allt kommer att vara ok till leveransdatum. 

Nu går dom bättre och flytten till nästa boende "lilla toaletten" sker innan dom blir 4 veckor, den skall målas om innan och vi skall tömma den på allt "farligt" samt sätta upp en plexiglasskiva i dörren så dom kan se oss och vi kan se dom. Att börja äta fast föda kommer också att ske denna vecka...dom är lite hungrigare än Asta tycker att hon har lust med och då brukar det hjälpa med lite kraftigare mat 1 gång om dan till att börja med. Jag brukar börja med oxfärs med rått ägg under några dagar sedan gå över till uppblött torrfoder. 

Våra hundar äter Bozitas Mother & Puppy för små hundar och det har  Asta alltid gjort...kanske måste vi ändra det efter att dom flyttat för hon började bli lite rund innan hon blev dräktig men vi har haft den maten av andra anledningar tidigare. Så vi får se var det blir sen Men Bozitas mat blir det i alla fall Svenskt och i det närmaste spannmålsfritt. Ni kan hitta fodret i vår shop www.sniberups.se

19 November 2020, 4 veckor gamla och helt underbara. Nu springer dom ...inte helt stabilt men dock rör sig fortare än gånghastighet. Dom har börjat leka mer med varann och med leksakerna. Av någon underlig anledning så tycker inte Asta att dom behöver några leksaker nu Hmmm. När dom var nyfödda och inte kunde leka då skulle dom ha allt men nu när dom faktiskt vill ha leksakerna så bär hon bort dem. 

Vi har igår haft Miltons matte här på besök, och hon var mer än nöjd med hela kullen. Vi har skrivit papper för registring och dom åker med posten idag. För er information så kommer vi ju att döpa valparna efter vårat huvud och det är vad som hamnar i deras papper sen kommer ni givetvis att hitta andra namn för dom som passar er valp och er :) Vägning står ju på schemat varje vecka och nu står vi ju i valet och kvalet om vi skall börja med fast foder eller vi skall avvakta lite. Valparna är definitivt nöjda på bara Astamjölk än så länge MEN trots att Asta får mat 4 gg/dag fulla portioner och att hon äter dem så tappar hon i vikt, så det börjar bli dags...frågan är bara skall vi vänta några dagar eller bara börja...hmm fortsättning följer ;) 

Dom har ju nu flyttat in i eget boende nämligen vår gäst toalett som är ett rum på ca 6 m2 med plastmatta (lätt att hålla ren) och valpsäkert. Asta har fått en stol att ligga på så att hon kan vara i fred men ändå se valparna, och vi har plockat av dörren och satt en plexiglasskiva för dörren så det blir öppet och luftigt där inne. Asta har även en pall att hoppa ut och in på för hon tyckt det var läskigt ett hoppa över skivan som man inte kunde se någon början och slut på. Nu börjar vi ju ta emot besök också, men bara en familj i taget så vi corona säkrar dessa träffar. 

Hjärtligt Välkomna att höra av er via mess eller mail om tid. Nu kommer Magnus i em för de efterlängtade veckofotona..laddas upp så fort jag har dem...vägningen gick bra, bara lilla nätta Cajsa som går upp fint men inte lika mkt som grabbarna...helt i sin ordning.