Vi har 2 tikar som är tänkta att paras i höst 2022

             Sniberups Asta SE38469/2016 HD A                           &        Sparvögas Fancy Pants SE63417/2020 HD C

2022-04-

Här kommer vi att presentera vår tredje tik även hon från Sparvöga´s  kennel. -Pappa är Kitenga Rainbow Roffie SE64011/2020  är röd/vit och har stubbsvans. Uppfödare är Kitengas kennel och Marika Lindelöf/Jimmy Andersson och detta är hans första kull HD grad?
-Mamma är Sparvöga's Enya  SE18089/2020 är röd/vit med lång svans HD grad C. Uppfödare Sparvöga´s kennel Camilla Dahlrot och detta är Enyas första kull.

2022-04-16
Planering för vår och sommar 2022

Vi har tjuvstartat lite med en utställningsträning för nybörjare där mannen i huset gjorde debut med Fancy. Vi var i S vram och Bråvestagårdens ridhus med domare Charlotte Carping den 13/3-22. Både handler och hund skötte sig med bravur, Fancy har sedan hon var liten mått illa när hon åkt bil så nu blev det ingen frukost innan vi åkte och hon fick sitta fram i bälte och det gick väldigt bra. Hon var så himla duktig både i koppel och på bordet men givetvis ingen stjärnkvalitet på visningen men det kanske det kan bli med årets planer...:) 

Så först i kalenderna är ju att vi skall hämta hem vår nya valp, ytterligare en tik som förhoppningsvis skall ingå i vår avelsbas. Tiken kommer liksom Sparvöga´s Fancy Pants ifrån Camilla Hedlund (fd Dahlrot) på Sparvöga´s kennel utanför Karlshamn.  Pappa är Kitenga Rainbow Roffie  och mamma är Sparvöga's Enya och vår nya stjärna är född den 3 mars 2022. Så hon kommer hem till oss sista helgen i april...så det är ju snart <3

Vi startar med att titta på Skk´s utomordentligt trevliga film för nybörjare inom utställning på nätet. Klicka här om du också vill titta och lära.

*1/5  är det dags för utställningsträning, alltså samma helg som nya valpen kommer är det träning för Fancy i Bjuv i Sydskånska kennelklubbens regi. Träning för hundar och handlers såklart men ffa fokus på hunden.
*15/5 Är det dags för handlerträning för nybörjare även detta med Fancy i Bjuv och i Sydskånskans regi. Här är fokus på handler och inte så mkt på hunden.
*21/4 är det dags för Nordskånska kennelklubbens årliga utställning Nordic Dog i Hässleholm och där ställer vi givetvis ut med Fancy. Hon kommer att gå i unghundsklass eftersom hon fyllt 18 månader och inte längre är junior :) lite trist att vi inte fått ändan ur tidigare eftersom hon nu då kommer att vara bland de yngre i sin klass = mindre utvecklad och yngre i huvudet dvs. barnsligare än tex dem som är närmare 24 månader.
*5/6 Inofficiell utställning av Sydskånskan i Bosjökloster, Höör anmälda med Fancy i vuxen klass. 

Längre än så är inte planerat men det kommer säkert. Till hösten när de äldre tikarna löper skall dom paras men hanar är inte valda ännu men vi kanske hittar några fina på utställningarna i sommar :)