Vi har just nu 3 tikar.
Judith & Fancy kommer att paras sommaren/tidig höst 2024.

Sparvöga´s Fancy Pants SE63417/2020 kallas Fancy
Trefärgad tik. Hd C, Bärare av PLL
Utställd Excellent, 2 Se Cert, 1 Dk Cert, BIR, BIM 
Uppfödare: Camilla Dahlroth Sparvöga's Kennel 
Länk till stamtavla klicka här
Planerad parning tidig höst 2024:  NORD UCH NJV-16 DKJV-16  DK19600/2015 Absalon

Storhovens Judith SE39615/2022, kallas Judith

Tvåfägad tik vit & röd med stubbsvans.
Hd C, Hereditärt PLL negativ, DNA test N/ST för stubbsvans.
Utställd Excellent 2 Jr Cert, 2 Se Cert 1 Dk Cert BIR & BIM titlar. 
Uppfödare: Storhovens Kennel, Monika Johansson, Torbjörn Gunnarsson 
Länk till stamtavla klicka här
Planerad parning sommaren 2024 med :
WJW21 DKCH DKJUCH KLBJCH WJW21 DKCH DKJUCH KLBJCH  DK19333/2020  Little Denmark's Weekend Warrior


Sparvöga's On Fire SE53868/2023, kallas Fire

Tvåfägad tik vit & gul med lång svans.
Hereditärt PLL negativ
Utställd: valp 4-6
Uppfödare: Sparvöga's Kennel, Camilla Dahlroth
Samägs med: Sparvöga's Kennel/Camilla Dahlroth
Länk till stamtavla klicka här

Little Denmark's Cargo Choice By Chance  DK03622/2024, kallas Choice

Trefärgad tik Viltfärgad med lång svans.
Hereditärt PLL negativ
Utställd: 
Uppfödare: Little Denmark's Kennel/Helene Riisgaard Pedersen
Samägs med:  Little Denmark's Kennel/Helene Riisgaard Pedersen
Länk till stamtavla klicka här

Lite kuriosa, kommande händelser, vad som har hänt och planer...

2024-01-03 Så Fancys andra kull är född och snart levererad, den sista kille Gorm kommer att flytta till Jessica i Tyskland vilket känns jättekul. Vi har lösa planer på en eller ett par nya tikar här hemma under våren och sen som ovan 2 planerade parningar till sensommaren/hösten. Utställningsplaner under hela våren och sommaren...ffa större tävlingar i Sverige och Danmark, men troligtvis Norge och kanske ngt Baltland också. Men den som lever får se. Elverk inköpt så att vi kan klara elförsörjningen när vi är på vift. 

The second litter for Fancy is born and soon 100% delivered. The last pup will go to Germany and Jessi wich mean that he has to stay to get his rabies shot and 21 days after that. Vi are discussing the possibility to buy 2 more bitches to our kennel so crossing our fingers that that will go as planned. We also plan to mate both our bitches Fancy and Judith this late summer/fall. 
Plan to attend several exhibitions this winter, spring and summer mainly in Sweden and Denmark but also maybe Norway and hopefully a Baltic country. But the one who lives will see...


2023-02-25
Så Astas E kull har både fötts och flyttat till sina nya familjer, vi har köpt en hanhund Sparvöga´s Knockabout (Abbott) och Sparvöga´s Fancy har fått valpar. Träningar för både utställning och annat som speialsök, viltspår har eller skall genomföras med flera av hundarna.
2022-09-10 Livet blir inte alltid som man planerat
 
2022 SE*Asta är parad enligt plan, ni kan läsa mer om hennes pojkvän och se status på den kommande kullen (jo jag tror att hon är dräktig. :) Klickar du här så kommer du till Astas sida. Jag kan inte se att Fancy gått i löp eller så har vi missat det i alla röran :( Men hon har blivit sjuk och legat inne på Lunds Djursjukhus i 2 dygn med dropp men hämtat sig bra, troligtvis en rektion på något hon ätit, mus, sork eller något. 
Så Fasterbo utställningen blev inte av för våran del utan nästa utställning blir Balleup Danmark den 24september med både Judith & Fancy...Asta får följa med som support och stöd.

Vi har fullt upp med kattungar så länge 8 st som skall ha mat, klippas klor och mysas med. Judith tränar dom allt vad hon orkar och nu går det faktiskt riktigt bra, hon var lite för burdus i början men nu vid 15 veckors ålder är hon gammal och vis.
Vi har även hittat vår framtida avelshane ifrån Point Lookout´s katteri i Örkelljunga som drivs av Katarina McLaughlin

Det är en RAG n hane dvs han är brun colorpoint min önskekatt <3 . Han heter SE*Point Lookout Kickapoo-Kansas född 07/07/2022. Mamma:  SE*Isa Dolls Gloria och Pappa: Dollicious Royal Valentino. 
Han kommer att ställas ut på Malmö utställningen tillsammans med sina syskon, premiär med utställning av katt för mig. 

2022-07-10

Då var det klart Monica behåller lilla Jemima hos sig och Judith får flytta ner till skåne om all går bra hela vägen. Hon är röd/vit och har stubbsvans. Vet besiktning 22/7 och lev den 24/7, håll tummarna <3

2022-07-09

Repris på "Ja det är tur att man inte vet vad som skall hända i livet". Nu blev det så att vår tilltänkta tik från Sparvöga´s hade utvecklat ett underbett så nu är vi tillbaka till Monica på Storhovens kennel och hennes fina tikar. Igår var vi uppe och tittade på båda som kan vara aktuella. Och Monica kommer att bestämma vilken hon skall behålla och den andra flyttar till skåne från västergötland där hon är född.

2022-06-06

Ja det är tur att man inte vet vad som skall hända. För följande har utspelat sig, vi fick besked från Sparvögas Camilla att den tik hon tänkt till oss inte var bra nog. Så vi skulle se i nästa kull om det fanns ngt. Så vi har tittat runt lite och fick helt plötsligt ett mess från Monica Johansson på Storhovens kennel att hon kanske hade en tik till oss och vi blev såklart eld och lågor. Så efter lite diskussioner och koll av stammar, meriter hd status osv så beslutade vi att vi gärna ville ha en tik från den ena kullen hos henne OM den visade avelskvalitet.*
MEN så vad händer en vecka senare jo då blir vi kontaktade av Camilla på Sparvögas igen där hon efter noga övervägande beslutat att låt oss köpa den tik hon sparat till sig själv ur den kull vi ville ha dvs. ovanstående.
Så nu kommer vi att få hem en trefärgad lite loppa med stubbsvans om några dagar när vetbesiktning osv är klart.
Vi är "over the moon som dom säger. Mer info kommer <3 

2022-07-24
Vår nya tik som är tänkt att ta över efter Asta, Storhovens Judith vit/röd  född 2022-05-29 SE39615/2022

 
Storhovens Cilla                      Benzelias Ännu En Ärkeängel
SE56147/2019                      SE13460/2020
HD B, 34 cm                       HD A, 34 cm
Fulltandad, saxbett                    Saknar en P1, saxbett
PLL fri                          PLL fri, patella ua, ed ua
Ex ck                          Ex ck
          Båda hundarna har ett stabilt och fantastiskt temperament.
                Kullens index 0,0%, hd 107

2022-04-16
Planering för vår och sommar 2022

Vi har tjuvstartat lite med en utställningsträning för nybörjare där mannen i huset gjorde debut med Fancy. Vi var i S vram och Bråvestagårdens ridhus med domare Charlotte Carping den 13/3-22. Både handler och hund skötte sig med bravur, Fancy har sedan hon var liten mått illa när hon åkt bil så nu blev det ingen frukost innan vi åkte och hon fick sitta fram i bälte och det gick väldigt bra. Hon var så himla duktig både i koppel och på bordet men givetvis ingen stjärnkvalitet på visningen men det kanske det kan bli med årets planer...:) 

Så först i kalenderna är ju att vi skall hämta hem vår nya valp, ytterligare en tik som förhoppningsvis skall ingå i vår avelsbas. Tiken kommer liksom Sparvöga´s Fancy Pants ifrån Camilla Hedlund (fd Dahlrot) på Sparvöga´s kennel utanför Karlshamn.  Pappa är Kitenga Rainbow Roffie  och mamma är Sparvöga's Enya och vår nya stjärna är född den 3 mars 2022. Så hon kommer hem till oss sista helgen i april...så det är ju snart <3

Vi startar med att titta på Skk´s utomordentligt trevliga film för nybörjare inom utställning på nätet. Klicka här om du också vill titta och lära.

*1/5  är det dags för utställningsträning, alltså samma helg som nya valpen kommer är det träning för Fancy i Bjuv i Sydskånska kennelklubbens regi. Träning för hundar och handlers såklart men ffa fokus på hunden.
*15/5 Är det dags för handlerträning för nybörjare även detta med Fancy i Bjuv och i Sydskånskans regi. Här är fokus på handler och inte så mkt på hunden.
*21/4 är det dags för Nordskånska kennelklubbens årliga utställning Nordic Dog i Hässleholm och där ställer vi givetvis ut med Fancy. Hon kommer att gå i unghundsklass eftersom hon fyllt 18 månader och inte längre är junior :) lite trist att vi inte fått ändan ur tidigare eftersom hon nu då kommer att vara bland de yngre i sin klass = mindre utvecklad och yngre i huvudet dvs. barnsligare än tex dem som är närmare 24 månader.
*5/6 Inofficiell utställning av Sydskånskan i Bosjökloster, Höör anmälda med Fancy i vuxen klass. 
*12/6 Officiell utställning Landskrona, arr Klubben för vall och gårdshund.
*20/6 Utställningsträning i Bjuv Sydskånskan.
*8/7 Nationell Utställning i Tvååker
*7/8 Rasspecialen Vårgårda
*13/8 Utställning Ronneby (vi åkte inte pga av att Zoe skulle få ungar samma helg)
*3/9 exteriörbedömning Vitaby
Längre än så är inte planerat men det kommer säkert. Till hösten när de äldre tikarna löper skall dom paras men hanar är inte valda ännu men vi kanske hittar några fina på utställningarna i sommar :)