Sniberups Kennel sedan 2016

kennelnummer 20160349

2013 Vi är en liten familjekennel, där hundarna lever och bor med oss 24/7, vi köpte vår första hund Aagerups Qlara SE50885/2013 från Ann-Charlotte Magnusson på Aagerups kennel i Örkelljunga 2013. Qlara har sedan haft 2 kullar och ifrån den första kullen behöll vi Sniberups Asta SE38469/2016 som har Adidac Cola Cula SE27775/2012 som pappa.  Här kan ni se första kullen och här kan ni se kull 2

Tyvärr förlorade vi vår Qlara i juni 2020 i en olycka vilket gjorde att det blev ett litet hopp i parningar och valpkullar.

2019 Sniberups Asta har hittills givit oss 3 fina valpkullar, ni kan läsa mer om det på valpsidan för kull 1,  valpsidan för kull 2, valpsidan för kull 3. Vår plan att para Asta för en 4;e kull blev inte då hon gick i löp så sent på våren. Så hon fick fixat sina tänder med att ta bort tandsten och dra ut en del tänder för att när hon var läkt och mådde bra, flytta till Sven & Catharina på vackra Österlen där hon numera lever det perfekta pensionärslivet med sorkjakt, kollar så att fåglarna inte får lugn och ro och bara strosa runt på den stora tomten tillsammans med sin nya kompis en Schäfertik. Asta är numera också kastrerad och mår alldeles förträffligt.
12/10-20 föddes en kull valpar hos Camilla Dahlroth och ur den kullen kom vår nya avelstik Sparvöga's Fancy Pants SE63417/2020. Vi är så glada och tacksamma för att ha hittat henne och TACK till Camilla och Kennel Sparvöga's . Fancy har även startat vår utställningskarriär 2022 med flera starter och fantastiska resultat med Excellent, BIR och BIM titlar samt 2 Cert i Sverige och 1 i Danmark såhär långt.
Fancy har fått 2 kullar valpar F-kullen och G-kullen och planerar ytterligare en kull hösten 2024
2021 så har Monica gått uppfödarutbildningen inom SKK och kommer att gå fler utbildningar så fort tiden räcker till.
2022 Utställnings start, vi ställer bara Fancy, då Asta är lite för långhårig för att stå bra, men vi skall ta henne på en extriörbedömning senare i sommar för att se vad man säger om henne...vem vet hon kanske också skulle kunna ha en utställningkarriär. Hon har i alla fall HD status och temperament som är suveränt. Hon fick VG på Exteriörbedömningen som var en inoff här nere i Skåne.
2022 kommer även en ny tik in vår verksamhet, ni kan läsa mer om henne på tiksidan men hon kommer från Underbara Monica Johansson och Torbjörn Gunnarsson som driver Storhovens kennel i Västergötland och heter Storhovens Judith SE39615/2022 och är tänkt att ta över efter Asta när hon går i pension. Judith har ställts ut en del under hösten och kommer att fortsätta under 2023. Hon har fått Excellent BIR & BIM titlar och har idag 1 Jr Cert, 1 Jr CACIB, 2 Svenska Cert och 1 Dansk Cert Tyvärr måste vi vänta tills hon blivit 2 år för att kämpa för ytterligare 1 Cert i Sverige och då blir hon Dansk & Svensk Champion. Hon är planerad att paras till sommaren 2024 .
2023 kommer vår första hanhund in i kennel Sniberups och även han är från Camilla Dahlroth på Sparvöga´s Kennel. Han heter Sparvöga´s Knockabout SE12155/2023 och kallas Abbott. Han har ställts ut som valp och nu Junior och blev 2024 Dansk Juniorchampion. har fått Excellent och har redan 1 Jr Cert och 1 Cert samt BIM titel.

22/2-23 fick Fancy sin första kull valpar hon parades med WJW18 SECH NOCH WW23 WJW18 DKCH Little Denmark´s Oliver Of A Twist DK 11844/2017 och det blev 7st vackra bebisar i den kullen...dem kan ni följa här. Vi är så glada och tacksamma för samarbetet med Helene Risgaard Pedersen som driver kenneln Little Denmark´s för hennes hjälp och support när det gäller att välja parningar och sedan att välja valpar.

Ur denna kull har vi sparat Sniberups Felix SE18213/2023 han har ställts ut i valpklass med Hp och SL samt nu i Jr klass med Ecellent, en liten men naggande god hanhund av det mindre slaget.

8/8-23 Parade vi Fancy igen även denna gång med en Little Denmark's hane nämligen Little Denmark's Whoops A Wonderdog DK19335/2020 här hittar du kullen han r utställd med Excellent och har även 1 Cert.

Hösten 2023: Utbildar Monica sig till Ringsekreterare och letar nu tävlingar för elev och aspirantplats för att bli examinerad.

 Löpande kommer vi även att delta på flertalet kurser, för utställning och olika tävlingsgrenar.

6/10-23 Fancy valpar 5st hanvalpar, friska och fina, 4st 3 färgade och en viltfärgad. Alla levererade till sina nya hem du hittar dem här
11/2-2024 köper vi vår 3;e hund ifrån Kennel Sparvöga's och Camilla Dahlroth SE53868/2023 Sparvöga's On Fire. Denna lilla gul/vita loppa är efter SE Uch Dk Uch Sparvöga's Go Bananas SE63411/2020 och mamma är Sparvöga's Chic Mystic SE34980/2018.
Bananas (kallas Bently) är undan Kitenga Lovely Lilly som är Mormor till Fancy och Abbott, Chic Mystic har samma pappa som Fancy.
Fire kommer att börja ställas i valpklass april 2024 första är i Danmark 7/4-24.

Sommaren 2024 kommer ännu ett tillskott i Sniberups Kennel, denna gång en tik ifrån Little Denmark's Kennel med Helene Riisgaard Pedersen i spetsen. Hon heter Little Denmark's Cargo Choice By Chance  DK03622/2024 och kommer att kallas Chance DK

Mamma är DKUCH SEUCH  Little Denmark's Riff Raff Rita kallad Brita det är hennes 3:e kull och hon har avkommor som presterat mkt bra i utställningsringen.

-WJW21 DKCH DkJUCH KLBJCH CZJCH VikingJv21 HöstJv21 JuleJv21  Little Denmark's Weekend Warrior  DK19333/2020
-Little Denmark's Whoops A Wonderdog  DK19335/2020 (pappa till vår G-kull)
-WJW21 DkCh SECH WW23 CIB DkJUCH DkJv21 HAHV22 CZJCH VikingV22 Little Denmark's Wictoria Whistle-Blower  DK19332/2020
- DkJUCH Höstv22 Vikingv22 Little Denmark's Xclusive Xperiment from Joey  DK27062/2021
-HAHJv22 DkkJubJv22 BornhJv22 DkJUCH DkJv22 KBHJCh KLBJubJcv22 Höstv22 Vikingv22 GBSJv23 Little Denmark's Xtreme X-Bomb Joey Jr. aka Keyser   DK27061/2021

Pappa är NOCH DKCH SEUCH NORD UCH DKJV16 NJv16  Absalon  DK19600/2015 och detta är Absalons första kull i Danmark. Han har 5 kullar i Norge och 2 i Sverige 28/3-24. 
Lite nyheter under vägs......
8/7-19
Ja det är ju lite si och så med rapportering nu men vaplisarna mår bra i all fall och lever om som aldrig förr.
Papper och transport bur är ihop plockad inför morgondagens färd till veterinären.
4 av dom har fått byta halsband eftersom dom busat av sig dom och när kardborrbandet väl hamnat ner i luddet i fällen så är det kört. Men jag tror att ni känner igen era småttingar vid det här laget.
Imorgon blir det fotodag igen, sen får vi ju ha en avslutningsbild på er med er klimp när ni hämtar henne...ja jag kan ju säga henne eftersom det nu blev så att vi bara fick tikar igen :)
Nu är dom inne för kvällen...dom gick själva mellan hagen och dörren...lite vimsigt men faktiskt ganska bra. Men efter 10 minuter av att ha sprungit runt i lägenheten och nästan mosat kattungarna så blev det "buren" och efter 10 minuter i buren ser det ut som om den aldrig är städat eller bytt tidingar...suck
Men Betti tycker i alla fall att det är läggedags...men det kan ju bero på att hon är en riktigt illbatting hela dagarna, pigg alert och försöker få igång allt och alla. ZZzzzzzzz

2/7-19
Pust nu kan jag andas ut, alla registreringsbevis har kommit och dom är nu ihop plockade tillsammans med de broschyrer alla valpar får med sig. Valpfoder är beställt liksom vars en liten leksak och "snuttefilt".
Alla mår väl och är fruktansvärt kontaktsökande och glada för männsikor OCH djur faktiskt. Dom har börjat leka med hankatten en del och av någon anledning så tolererar han det. Sina egna dvs kattungarna däremot dom fräser han och springer omvägar runt...konstigt.
Vet besiktning blir på tisdag och sen levereras 4 st av valparna på onsdag nästa vecka. En blir kvar till veckan därpå och en försvinner inte förrän i början på augusti...det blir nog bra för Qlara och kanske framför allt Asta som nu ärntligen har fått kompisar som är lika glada för att leka och busa som hon :)

19/6-19
Nu får man skämmas lite för att inte ha skrivit något på en hel vecka. Men jag gör som alla andra skyller på livet som rusar förbi och dygnets alla timmar räcker inte riktigt till. Helgen och början av veckan har gått åt till att träffa våra fina valp och katt köpare, TACK för alla fina möten och för att ni tror på det vi gör och köper våra fina valpar.
Vi har även haft finbesök av Blazers familj, som är lika förälskade i kullen som vi är och vi har redan beslutat att para dessa 2 härliga individer igen nästa år :)
Men det stora som hände igår var att storasyster Asta, dvs denna kullens halvsyster som inte fått komma nära valparna sedan dom föddes, blev en del av familjen ågår eftermiddag. Qlara klev undan och Asta klev fram som en rolig och ansvarsfull storasyster. Hon lekte med valparna, sov tillsammans med dem coh har vaktat dem sedan dess. Sitter nu lyckligt i valplådan ute i trädgården med alla valpar runt sig.
Bilden är från igårkväll, när alla hundar kommit in. <3

Stort tack till Sofie som tagit så fina bilder på alla valpar och så himla gulligt skickat dem till mig. Sofie och Markus är Bibis nya ägare. Jag lägger ut hennes bilder under varje valp och resterande under diverse.

12/6-19
Vägningsdag och fotosession igen. Inatt har det regnat och det blåser lite fortfarande så valparna får vara inne ngr timmar till. Så får vi se om dom kan vara ute i eftermiddag kanske. Jag satta mig en stund ute i hagen igår och fick riktigt fina bilder med min telefon. Jag har lagt in dom på blandade bilder.
Min bagagevåg med handuksnytet fungerar fortfarande mkt bra och jag får träna lite armmuskler samtidigt...herresösses 1 Kg!
Alla väger inte riktigt ett kilo ännu men det är ruskit nära, dom har gått upp jättebra allihop och Qlara äter som en häst, sin mat, kattmat och det mesta som någon kan erbjuda henne :) Även om hon nu får mat 4 gg/dygn så snor hon kattmaten, jaja allt har ett slut. När valparna slutat dia så återgår vi till rutinerna igen, man önskar att man själv vore lika dan.

7/6-19
Tänkte dela med mig av min uppfinning...kanske inte så innovativt men oavsett så funkar det bra nu när valparna kommit över 500 g. En vanlig digital bagagevåg och en gammal diskhanduk med ett snöre har gjort mitt valpvägande mycket lättare. Det kan ju vara ett tips för er också när ni får hem er egen lilla loppa.

Nu är alla valpar avmaskade för första gången, inte super populärt. Och vi pratar om att kanske ge valparna lite annan mat, antingen valpmjölk eller börja med fast föda lite lätt för att hjälpa Qlara. Hon får mat 4 ggr/dag nu men eftersom hon ger allt för att producera mjölk till de små så tappar hon i vikt...vi vill inte att hon blir så tunn som hon blev förra gången så det är kanske lösningen för att hålla henne i någonsånär hull.

Vi har ju haft så fint väder och valparna har varit ute mycket, dom ligger och myser under äppelträdet.
Vi jobbar frenetiskt på att den nya hundgården skall bli klar så att vi kan har alla hundar ute på dagarna.
Själva stolparna är på plats och nu är nätet på väg upp och sen blir det brädor för att stabiliserade nätet.

3/6-19
Nu har det gått ett tag sedan jag skrev och det beror inte på valparna alls utan att vi även fått kattungar och 2 av dem mår bra men får inte tillräckligt med mat så det blir flaskmatning var annan timme. Och sen har det varit passning av barnbarn och ovanpå det så har jag varit sjuk hela veckan.

Nu mår jag bättre och vädret har ju blivit så fint att våra små "korvar" har varit ute i ca 1 timme igår eftermiddag och jag har lagt ut dem idag igen. Dom ligger under äppelträdet så att dom får både skugga och sol. Den nya hagen håller på att ta form men har några timmar kvar innan den är helt färdig.
 
Bilden är från idag. Fler bilder finns under "blandade bilder" eller klicka här

24/5 -19
Idag har valpkitet påbörjats med info broschyr från Folksam där vi har vår försäkring idag och ni får rabatt om ni fortsätter med dem när valpen är er. Sen har vi blankett för att registrera er valp i Djur Id.se där man får hjälp OM valpen skulle försvinna på ett eller annat sätt. Mer kommer...

23/5 - 19 Dag 8
Dagens kull bild...det är varmare ute och dom är mätta och nöjda då blir det lite mer spridning på dem, ju hungrigare och kallare det är desto närmare varandra sover dom.

Lilla Bella gillar leksaker som synes :) Jag gjorde tydligen Beas halsband lite för stort igårkväll för hon har knycklat ut frambenet genom det...men det är fixat nu. Det bruna börjar bre ut sig mer nu ffa allt i ansiktet på dem.
Men på tal om halsbanden dom är ju lika fantastiska som skivat bröd, så mkt lättare att ta foton och sortera, väga osv osv. Vem som än kom på detta med dessa kardborr halsbanden borde föräras något fint pris :)

Ingen vägning idag, men jag skall försöka ta lite fler bilder och kommer att lägga upp dem på en ny sida här så kan ni hitta just er valp med hjälp av färgen på halsband eller med hjälp av fläckar eller bläs

21/5 -19 Dag 6
Nu är töserna snart en vecka, fortfarande stängda ögon men dom växer som ogräs. Dom går upp ca 20g/dag någon lite mer så totalt har dom gått upp mellan 77 och 139g sedan födseln. Bella håller ledningen i vikt tävlingen men hon började ju med att vara tyngst. Jag skall försöka fotografera dem idag även om jag är själv hemma...håll tummarna. Japp nu är det gjort (foton under valpar 19) och jag har även skrivit lite och filmat en snutt (info till valpköpare) . Håll tillgodo.

Men jag skall berätta om min utvärdering av fiberfällen som jag använt för första gången. Till att börja med så har ni kanske sett på fotona att jag la en handduk över men det visade sig inte var bra då den la sig i veck och Qlara bäddade med den så det riskerade att snurria in valparna så jag tog bort den och använder bara själva fällen nu. Det är en hit, valparna njuter av känslan av hår plus att den är mjul och gosig. Jag byter rent 2 gg/dag och tvättar dem i maskin och jag menar att den blir bara bättre och bättre. Den torkar på ingen tid och den håller formen.

Jag kan såhär lång varmt rekommendera denna fäll till bädd istället för fiberfyllda kuddar som är helt värdelösa när man tvättat dom.
Vill du köpa en fiberfäll så klicka här för att komma till vår webshop :)

19/5 -19 Dag 4
Nu har alla fått sina halsband, det var lite mixter att få rätt storlek inte för stort och inte för litet men eftersom dom är lätta att ändra så gick det bra. Det man måste tänka på är att valparna växer i en rasande fart, så att man kontrollerar dem noggrant varje dag och justerar efter behov. Men såhär långt är jag supernöjd med dem, lätt att skilja valparna åt, vägningen idag gick som en dans Puhh. Planrar du att ta en kull på din tik eller har du en hanhund som du använt för parning och kanske vill ge tikens ägare en lite present så är dessa perfekt.

Klicka på länken här för att beställa dem (ja det är rätt...ni kommer till fiskfoder.se men vi har en hundavdelning också :)

18/5- 19 Dag 3
för våra valpar, idag har dom fått sina kennel namn och igår fick dom även sitt första halsband. Jag hittade en som jag tror supersmart lösning på vådan av att veta vilken valp om är vilken.
Alla valpkullhalsband jag tittat tidigare på är för stora och klumpiga för våra små. Så hittade jag dessa (se till hö på bild), dom är nu inköpta och satta på valparna.

Det är en slags allti i ett kardborrband men utan hullingarna, utan hela ena sidan är mjuk och hela andra sidan är fäste. Vilket innebär att man kan anpassa bandet efter valpen under en längre tid. Dom kommer i alla fall garanterat att räcka till dom är 8 v...tror jag :)
Ett måste för alla hunduppfödare. 12 halsband i olika färger gör att du lätt kan skilja valparna åt.
Passar alla raser och är ställbara med kardborband - kan användas i alla storlekar från halsomfång 7 cm till 33 cm. Lämnar ingen flärp!
Halsbanden är säkra, giftfria, tvättbara och kan återanvändas.
Bredd 10 mm.
Antal 12 st.  
Är du uppfödare eller har behov av att skilja saker åt på ett enkelt sätt...jag kan tänka mig katter, eller andra smådjur. Märka olika saker till barnen, burkar, flaskor osv osv.
Är du intresserad så kan du köpa dom genom oss. Klicka här så kommer du till fiskfoder.se som nu även säljer hundsaker.

17/5-19 dag 2
för våra valpar, under gårdagen har Qlara bestämt sig för att det är dags att börja leka själva och inte bara ligga och tutta på mamma.
Så under dagen har hon med mycket stor noggrannhet valt ut leksaker i hemmet som sedan har lagts i valplådan.

Nu är inte valparna överdrivet intresserade av dessa men jag tror att Qlara känner dig nöjd i alla fall. Idag är mannen hemma så får jag lite hjälp med vägning och foto session.
Det är ju inte lätt med en tik som inte tycker om när jag särar på dom, dock inte arg utan hälsosamt och klokt orolig. Det roliga är att hon går till den som plockats ut och låter alla de andra ligga kvar i lugn och ro.

Vägningen gjord och dom går upp i bra takt med ca 3-5g/dag. Nu hoppas vi att valphalsbanden kommer idag för vis av erfarenheten så blir dom svårare och svårare att skilja åt ju äldre dom blir. Just nu använder jag en printad kopia av de foton som togs direkt efter födseln.

16/5-19 dag 1 för våra valpar
Här kommer en liten film på frukosten eller det kanske är 3,e frukost eller 5;e :)
Jag hoppas med lite hjälp i eftermiddag kunna fotografera alla valpar nu när dom är torra och rena.
Är du intresserad hör av dig till swshowslive.se

15/5 dag 62
Så var äntligen dagen D här, Qlara började visa tecken igår natt på att det var dags. Men inte förrän vid middagstid idag var hände det, kl 13.15 började hon få krystvärkar och 14.05 kom första valpen.
Allting gick jättebra, och Qlara skötte allting själv precis som förra gången, hon är verkligen en avelstik av rang.
Om du klickar HÄR så kommer du till valpsidan där vi kommer att uppdatera valparna med foto och vikt 1 g/vecka.

14 maj dag 61
Qlara mår bara fint, pigg och glad och rör sig relativt obehindrat. Javisst vaggar hon fram när hon går men springer glatt med på kortare promenader och kan fortfarande hoppa upp i sängen. Nu när vädret är fint så är dom ute större delen av dagen.

Vi har 2 liggställen, en pall med plyfaskiva där jag har en baby björn åkpåse...som ffa Qlara älskar. Sen har vi vår lill stuga med veranda där vi har en tjock foam dyna som tål väta och sen en kortklippt fårfäll.

Inne i huset så är det en Biabädd modell större som täcker hela ytan och på den en fiberfäll. Så beroende på vad dom vill ha sol/skugga så väljer dom liggplats. På sommaren ligger dom gärna på gräset under träden också. Vi håller på med en ny hage till hundarna men mer om det när den börjat bli färdig. Detta är Qlara på verandan.

8 maj 19 dag 55
Idag har de nya fällarna kommit och vi har bäddat valplådan som tvättades och fixades här om dagen. Lite omändringar hemma så att vi får plats med denna koloss till låda. Förra gången började hon valpa i sin vanliga bädd och jag fick flytta över henne till denna.. nu tänkte jag förkomma henne och ställa valplådan där hon brukar ligga så att hon kommer rätt med det samma.

Förra gången hade jag en skumgummimadrass i valplådan och la handdukar över och det fungerade bra, men denna gången skall vi prova Dogmans fleece bedding. Har investerat i 6 st så vi kan byta 2 gg/dag och tvätta i maskin. Utvärdering kommer så fort vi har något att utvärdera :)
Vill du köpa en eller kanske leksaker till din hund/valp så klicka här för att komma till vår butik som startade med fiskfoder men nu även säljer hundartiklar. www.fiskfoder.se

3 maj 19 Dag 50
Skönt att ligga på rygg för att avlasta ryggen lite. Hon är fortfarande mkt pigg och springer lätt när vi är ute på våra rundor. Klarar nästan inte att hoppa upp i sängen längre, så jag har lagt en liten fäll nedanför pallen så att hon får bättre tag.
Äter bra men vilar nog lite mer än vanligt :)

27 april 19
Och idag är vi inne på dag 44 av 58-68.
Hon äter mycket bra nu från att matvägrat för några veckor sedan.
Igår när det var fint väder var hon och dottern Asta ute hela dagen, Idag not so much Haha.
DSG hundar gillar inte när det är regnigt och kallt då ligger dom hellre under täcket och myser. OM det inte är frågan om en ridtur, promenad eller annat skoj, då finns det inget dåligt väder.

Nu är vi på dag 28 april 11
Nu börjar hon bli riktigt tjock vår Qlara. Men pigg och glad ändå. Och hon kommer fortfarande upp i sängen utan hjälp. Lite fler kisse turer blir det...är väl lite trångt där inne för både valpar och blåsa :)

16 April 19 dag 33 ultraljudade vi Qlara och veterinären kunde helt säkert se 5 små valpar men det kunde vara någon till enl henne.
Hon skötte sig alldeles utmärk under ultraljudet och vi kunde gå därifrån med en jättefin bild på 3 stycken i samma bild :)

Qlara parades den 15 mars 2019 sista gången och beräknas valpa v 20 mellan 19/5-24/5-19. Detta innebär att vi har valparna leveransklara tidigast vecka 28 senast vecka 29 dvs 12/7-21/7.
22/5 -16 Nu har dom kommit!

Fredag natt den 20/5 straxt innan tolvslaget är de 3 första födda och den sista vid 04 tiden på lördagsmorgonen...min tidsuppfattning var vid det laget lite dimmig :D

Det blev 6 st och alla är tikar.
De flesta är svartvita men några är trefärgade.
Alla ligger runt 200g nu utom en som är lite mindre och väger 160g.
Dom kommer nu att vara leveransklara v28-v29.

Bilder på varje valp finns på valp sidan.
Dom kommer att växa upp i hemmiljö med chans till mkt utevistelse, levereras registrerade, vaccinerade.

Vill du ha en valp efter finaste Qlara så hör av dig till swshows@live.se

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.