Sniberups Katteri

Vi är alldeles nystartade dvs. 2020, och har börjat med att läsa in oss på vad som krävs att vara uppfödare, letat mentorer och beslutat om kattras. Sen har vi ansökt om stamnamn och börjar leta katt...det tog en liten stund kan jag säga och inte var det helt lätt heller. Vi har som många andra haft några kullar med bondkatter tidigare innan vi bestämde oss för att vi hade tid, plats och möjlighet att både köpa in och ha innekatter. Detta låg oss i fatet när vi ville bli medlemmar i kattförening (vilket krävs om man vill få ett godkänt stamnamn)...jösses vad vi fick leta innan vi hittade en supervänlig go människa som ville hjälpa oss tillrätta i denna världen, Katarina McLaughlin Ragdolluppfödare bosatt i Örkelljunga du hittar henne och hennes katter på FB..

Numera är vi stolta medlemmar i föreningen Sydkatten i skåne (malmö) och även i Scandinavian Ragdollclub och Ragdollklubben vi har stamnamn i Sverak som lyder under Fife som är den internationella delen. Det finns andra organisationer som registrerar raskatten men vi har valt dessa.

Maverick´s Zoe  
Rag a 04 
LO 381356

 Hon är vad man kallar gråmaskad mitted vilket i sin tur innebär att hennes öron, ansikte, ben är grå i tonen och kroppen ljus samt att hon har vit haka, tassar och mage. Zoe är född 20200906 vilket betyder att vi kan tidigast para henne i september 2021 vilket är planen. 

Far: Irys FriendlyRagdoll *Pl Rag n 03 LO 372265
Mor: SE*Maverick´s Tricia Rag g LO 368561

Vi har ännu inte börjat titta på hane, men vi skulle föredra en blå, lila eller brun colorpoint med rastypisk kroppsbyggnad och trevligt temperament.
Så fort vi bestämt oss kommer vi att lägga ut valet på en egen sida för just den planerade kullen. Här kommer vi att lägga ut sånt som bara rör Zoe.


Qandralines Doris
Rag n04
LO 385990

Doris är brunmaskad mitted vilkt då betyder att hennes öron, ansikte och ben är bruna medan tassar, haka och mage är vita. Hon har lite mer brunt på sina bakben än man önskar men har en korrekt kroppsbyggnad, bra typ och enligt vad vi har fått höra ett super temperament. 
Hon är född 20210102 och kommer alltså inte att paras förrän 2022.

Far: Irys FriendlyRagdoll *PL Rag n 03, LO 372265
Mor: Maverick´s Qandra Rag n, LO 351262

Doris är född i januari 2021 så hon kommer ju inte att paras förrän 2022 så fort hon löper. Vi får hem henne innan påsk för hon är ju inte ens 12 veckor ännu.